MY KTEO

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Δημήτρης Βοργιάς για τη μεταφορά των απορριμμάτων των Δήμων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας: «Το θέατρο του παραλόγου»


Σε «γόρδιο δεσμό» έχει μετατραπεί το πρόβλημα με την μεταφορά των απορριμμάτων των Δήμων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας ή σε «θέατρο του παραλόγου», όπως ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ευβοίας Δημήτρης Βοργιάς, επεσήμανε με δηλώσεις του. Με το μάρμαρο όπως όλα δείχνουν να το πληρώνουν οι δημότες.

«Έχουν περάσει  16 ημέρες από  το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Χαλκίδας και δυστυχώς η Διοίκηση του  Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, οι Δημοτικές Αρχές , οι Βουλευτές του Νομού και η Διοίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  συνεχίζουν να μας δουλεύουν κανονικά» επισημαίνει» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και συνέχισε: «Με αλληλοκατηγορίες, βαρυσήμαντες δηλώσεις για την επίλυση κατόπιν ενεργειών τους, καταγγελίες για δολιοφθορά (καταστροφή οδοστρώματος)  του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας (λες και το υπόλοιπο  οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής δεν είναι σε κακό χάλι), προτροπές από τη Διοίκηση του Φορέα στους Δημάρχους να αναθέσουν σε ιδιώτες την μεταφορά των απορριμμάτων με οποιοδήποτε  κόστος , αδιαφορία για το περιβάλλον (άραγε υπάρχει ΑΕΠΟ σε ισχύ στο ΧΥΤΑ Άμφισσας και στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας για την μεταφορά των απορριμμάτων της Εύβοιας; ) και το σημαντικότερο όλων, οι Δήμοι της Εύβοιας έγιναν περιφερόμενοι από πόλη σε πόλη και οι ιδιώτες εναποθέτουν κανονικά τα απορρίμματά τους στο ΧΥΤΑ Θήβας». Αυτά ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο πρόεδρος. 

Κλείνοντας μάλιστα τις δηλώσεις ο Δημήτρης Βοργιάς εξέφρασε τον φόβο του ότι ζημιωμένοι θα βγουν οι εργαζόμενοι και οι δημότες: «Κύριοι έτσι δεν πάμε πουθενά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Δήμοι θα αντιμετωπίσουν τεράστια οικονομική επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς τους και σχεδόν σίγουρα οι εργαζόμενοι και οι Δημότες θα κληθούν να πληρώσουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο».