Evia Top: Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε δίκη για ανθρωποκτονία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε δίκη για ανθρωποκτονία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας


Εδώλιο δείχνει για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, στην πρότασή του, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης.

Εδώλιο δείχνει, για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, Αθηνών, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, που προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή της σε δίκη.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, στην πρόταση του, που είναι καταπέλτης, τονίζει ότι, η δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας από την ίδια της τη μητέρα έγινε στις 29 Ιανουαρίου του 2022.

Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι, η Ρούλα Πισπιρίγκου «χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, δολίως και εν αγνοία των θεραπόντων ιατρών , σκεύασμα που περιείχε τη δραστική ουσία κεταμίνη». Πρόκειται για μια ουσία η οποία συγκαταλέγεται στις ναρκωτικές ουσίες και «επιφέρει αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή». Η χορήγηση της ουσίας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας έπειτα από λίγη ώρα, καθώς η κεταμίνη προκάλεσε δηλητηρίαση στη μικρή Τζωρτζίνα. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται «στο αίμα του παιδιού εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ουσία σε θανατηφόρα ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση».

Σε άλλο σημείο της πρότασης του, αναφέρεται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου και επισημαίνει: H Ρούλα Πισπιρίγκου «..με απόφραξη των ανωτέρω έξω αεροφόρων οδών του (μύτη και στόμα) απέκλεισε την ελεύθερη αναπνευστική λειτουργία του παιδιού με αποτέλεσμα να προκαλέσει σε αυτό καρδιακή ανακοπή η οποία επέφερε πτώση των σφύξεων και μηδενισμό του κορεσμού σε οξυγόνο..». Κάτι που για τους γιατρούς ήταν «επιστημονικός ανεξήγητο».

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την κατηγορία, λίγους μήνες πριν από την δολοφονία της Τζωρτζίνας και συγκεκριμένα στις 11 Απριλίου του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αποπειραθεί να κάνει το ίδιο, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Η μικρή Τζωρτζίνα, τότε, νοσηλευόταν, από τις 8 Απριλίου του 2021 στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, χωρίς να έχουν εντοπιστεί «παθολογικά ευρήματα». Η νοσηλεία έγινε επειδή Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε ότι μικρή Τζωρτζίνα εμφάνισε ιστορικό σπασμών. Κάτι που όμως δεν διεγνώσθη ιατρικά. Κατά τη νοσηλεία της, η μικρή Τζωρτζίνα «συνοδευόταν αποκλειστικά» από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Η τελευταία, μάλιστα όταν οι γιατροί θέλησαν να δώσουν εξιτήριο στο παιδί «εναντιώθηκε στην πρόθεσή τους».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δικογραφίας, στις 18:20 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όταν οι εφημερεύοντας ιατροί επισκέφτηκαν τη μικρή Τζωρτζίνα διαπίστωσαν πως «το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση». Ωστόσο λίγο μετά και συγκεκριμένα στις 19:00 το απόγευμα η Ρούλα Πισπιρίγκου, φέρεται ότι, προσπάθησε να πνίξει το ίδιο της το παιδί.

Σύμφωνα με την κατηγορία είχε αφαιρέσει τη συγκευή παλμικού οξύμετρου που έφερε στο σώμα της η μικρή Τζωρτζίνα, ώστε να ενημερώνεται το νοσηλευτικό προσωπικό για την πιθανή πτώση του οξυγόνου στον οργανισμό της. Η απόπειρα δολοφονίας όμως δεν επετεύχθη. Όχι γιατί η «Ρούλα Πισπιρίγκου υπαναχώρησε αλλά από αίτια ανεξάρτητα της θελήσεως της όπως υπογραμμίζεται». Ειδικότερα, αν και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ενημερώθηκε «καθυστερήμενα» από την ίδια και βρήκε το παιδί «άσφυγμο, απνοϊκό, ωχρό και με μυδρίαση, επιχείρησε επιτυχώς καρδιακή και πνευμονική αναζωογόνηση του». Ως αποτέλεσμα, το παιδί μετά από 50 λεπτά «ανένηψε και τελικώς επέζησε», αλλά με συνέπειες για την υγεία του.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας προκάλεσε στη μικρή Τζωρτζίνα «υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια που του επέφερε σπαστική τετραπληγία με περαιτέρω αποτέλεσμα τη μόνιμη αναπηρία του». Πιο αναλυτικά η εννιάχρονη Τζωρτζίνα αντιμετώπιζε μετά από αυτό «αδυναμία ομιλίας και επικοινωνίας, αυτόνομης κίνησης και νοητικής στέρησης και μη εστίαση βλέμματος».

Τον τελευταίο λόγο, για την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη, τον έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ είναι σε εξέλιξη η ανάκριση, για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.iEidiseis.gr της Μαίρης Μπενέα