MY KTEO

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Τσιμέντα Χαλκίδας: Στην τελική ευθεία για την εξωδικαστική συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εταιρίας


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ενημέρωσε τα μέλη της για την πρόταση της εταιρίας για την εξωδικαστική επίλυση των υποθέσεων τους.

Να σημειωθεί ότι από τις 184 περιπτώσεις οι 117 έχουν κριθεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο υπέρ της Εταιρίας και μόλις δυο εργαζόμενοι έχουν δικαιωθεί. Ενώ εκκρεμούν οι υπόλοιπες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Τραγουλιάς, μίλησε για τις «τρελές αξιώσεις» που είχε αρχικά η εταιρία και για τον αγώνα που έκανε η Ένωση για να επιτύχει καλύτερους όρους για την οριστική εξωδικαστική επίλυση των υποθέσεων όλων των μελών της. Επεσήμανε ότι το Δ.Σ. κλήθηκε να διαχειριστεί μια κατάσταση όχι από θέση ισχύος κι αυτό δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τις διαπραγματεύσεις με την εταιρία και ξεκαθάρισε ότι πριν πέντε χρόνια δεν θα δέχονταν αυτή την πρόταση της διοίκησης. Όμως έχουν μεσολαβήσει οι καθόλου ευνοϊκές για τους εργαζομένους δικαστικές αποφάσεις που άλλαξαν τα δεδομένα. Για αυτό και ο κ. Τραγουλιάς, εξέφρασαν την άποψη ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δεχτούν την πρόταση της εταιρίας. 

Από την άλλη το μέλος του Δ.Σ. Στέφανος Μπασινάς πρότεινε οι εργαζόμενοι των οποίων οι υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει στον Άρειο Πάγο να δεχτούν την πρόταση της εταιρίας, ενώ οι υπόλοιποι να σκεφτούν σοβαρά ο καθένας για τον εαυτό του τι θα κάνει και να αξιολογήσει τα δεδομένα, αφού πάντα υπάρχει έστω και μικρή ελπίδα, κάποιοι να δικαιωθούν στα δικαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για την πρόταση της εταιρίας από τη δικηγόρο της Ένωσης και να λάβουν μετά την τελική απόφασή τους.