MY KTEO

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Με αποτελεσματική συνεργασία επετεύχθη άμεση λύση στο οξύ πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε Δήμους της Π.Ε. Εύβοιας


Ευχαριστίες Σ. Κεδίκογλου για την υπογραφή ΥΑ από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου ευχαριστεί τους Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για την άμεση ανταπόκριση και στενή συνεργασία προκειμένου να επιλυθεί το εκρηκτικό πρόβλημα της διαχείρισης στέρεων αποβλήτων στους Δήμους Χαλκίδας και Διρφύων –Μεσσαπίων.

Ο ΥφΑΑΤ υπογραμμίζει ότι τώρα προέχει η επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των έργων που θα εξασφαλίσουν και τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του ζητήματος με τον πλέον σύγχρονο τρόπο.

Οι σχετικές Υπουργικές  Αποφάσεις (ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/88183/1527 & ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/88184/1528) που υπεγράφησαν χθες (1/9/2022) από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα αποτελούν μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς επιφέρουν την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και παράλληλα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Ο Υφυπουργός και Βουλευτής Εύβοιας, όπως είχε δεσμευθεί και δημόσια επανειλημμένως,  κατάφερε  με αλλεπάλληλες  επαφές να αποτρέψει –σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία-τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας. Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του  κ. Κεδίκογλου, απεφεύχθη η οικονομική επιβάρυνση των εν λόγω Δήμων και πλέον ενεργεί ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των έργων διαχείρισης.

Η απόφαση οδεύει προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.