MY KTEO

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόγραμμα δράσης και οργάνωση της αλληλεγγύης ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας συνεδρίασε στις 13/9/22 με θέμα: «Πρόγραμμα δράσης και οργάνωση της αλληλεγγύης ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας».

Πιο συγκεκριμένα συζητήσαμε:

1.         Για το πως θα οργανώσουμε τις διεκδικήσεις μας απέναντι στην ακρίβεια, στους θανατηφόρους λογαριασμούς του ρεύματος, στην αύξηση των ενοικίων, στην κατάσταση της Υγείας, της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις πάνω από τα επίπεδα του πληθωρισμού, για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας και την υπεράσπιση του εισοδήματός μας.

2.         Για το πως θα βοηθήσουμε τα Συνδικάτα στους αγώνες που δίνουν μέσα στους χώρους δουλειάς.

3.         Για το πως θα βοηθήσουμε τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να πάρουν μέρος στις συλλογικές διαδικασίες των Συνδικάτων, να συμβάλλουν στην οργάνωση του αγώνα για να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε.

Στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται για όλη την εργατική τάξη η απάντησή μας πρέπει να είναι:

Καμία αναμονή – κανένας εφησυχασμός!

Η ζωή μας δε χωράει σε «voucher» και «pass», δεν χωράει σε ψίχουλα σαν αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός με βάση τις «αντοχές της οικονομίας»!

Η ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα ενάντια σε όσους θέλουν να μας καταδικάσουν σε αυτή τη ζωή.

Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίσαμε:

1.         Να προετοιμαστούμε ώστε να απαντήσουμε με μεγάλη Πανεργατική Απεργία μέσα στον Οκτώβρη, σε συντονισμό με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

2.         Να προχωρήσουμε σε Σύσκεψη Σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη και ώρα 7:00μμ στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

3.         Να στηριχθούν οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις των πρωτοβάθμιων Σωματείων, στον αγώνα που δίνει το καθένα στο χώρο ευθύνης του.

4.         Να οργανωθούν από το Εργατικό Κέντρο επισκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς.

5.         Να αναλάβουμε τη λειτουργία «Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης» ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε οικογένειες συναδέλφων μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο.

6.         Να συγκροτήσουμε «Επιτροπή Αλληλεγγύης» για την αντιμετώπιση έκτακτων ζητημάτων συναδέλφων μας (λογαριασμοί ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, πλειστηριασμοί κλπ).

7.         Να διοργανώσουμε το επόμενο διάστημα εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας.

(Για τις επί μέρους πρωτοβουλίες θα εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις)

Όλο μαζί για να κάνουμε το χειμώνα «βαρυχειμωνιά» για την κυβέρνηση της ΝΔ, την πολιτική της ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όλοι στον αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αντώνης ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ                                               Δημήτρης ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ