½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
80γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
4 κ. σ. μαϊντανό
1 κ. γλ. ρίγανη
λίγο δυόσμο ξερό
1 αβγό
1 κ. σ. ξίδι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Γεμίζεις ένα μεγάλο μπολ με νερό και βάζει το ψωμί να μουλιάσει
- Το στραγγίζεις καλά
- Ρίχνεις στο multi το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα πολτοποιείς
- Παίρνεις τον κιμά, προσθέτεις το πολτοποιημένο μείγμα και ζυμώνεις πολύ καλά
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200οC
- Βάζεις σε ένα μεγάλο ταψί τις πατάτες
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις να πάνε παντού
- Τις καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και τις αφήνεις να ψηθούν για 40-45 λεπτά
- Πλάθεις τα μπιφτέκια και τα τοποθετείς ανάμεσα στις πατάτες και αφήνεις να ψηθούν για μισή ακόμη ώρα
tlife.gr