MY KTEO

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Στις Βρυξέλλες η Ρούλα Κεχρή


Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, Ρούλα Κεχρή. Ήταν χθες, ομιλήτρια στη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για την Κλιματική Αλλαγή που διοργάνωσε η Σύνοδος των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η ίδια:

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως δραστήριο μέλος της CPMR κλήθηκε να παρουσιάσει το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή που έχει εκπονήσει, τους τομείς που χρήζουν προσαρμογής (πχ γεωργία, μεταφορές, τουρισμός...), τα προτεινόμενα μέτρα και παρεμβάσεις και κάποια από αυτά που έχει ήδη αρχίσει να υλοποιεί μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Horizon, Interreg και  Life (πχ Operandum, Sylvanus, Adrion Tourest) και άλλων διεθνών συνεργασιών (πχ US NOFO2022).

Λυπάμαι αλλά τα νέα δεν είναι ευχάριστα για την κλιματική αλλαγή και ό,τι αυτή συνεπάγεται για την οικονομία, τη φύση, την ανθρώπινη ζωή καθώς φαίνεται να επαρκεί οριακά ο χρόνος για τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη ώστε να μην ζήσουν σε ένα δυστοπικό μέλλον οι σημερινοί νέοι και τα παιδιά.

Ας μην ξεχνάμε ότι η αλήθεια είναι πως η γη δεν μας χρειάζεται εμάς τους ανθρώπους για να συνεχίσει να υπάρχει, εμείς όμως χρειαζόμαστε τον "πληγωμένο" πλανήτη μας για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να μπορούμε να χαμογελάμε!