MY KTEO

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Φαίη Σκορδά: «Την πάτησα» - Πώς έπεσε θύμα απάτης


Η Φαίη Σκορδά και ο συνεργάτης της εκπομπής «Πρωινό μας», Θεοδόσης Πάνου, παρουσίασαν το πρωί ένα θέμα σχετικό με τις διαδικτυακές απάτες. Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί πάρα πολλές καταγγελίες για ηλεκτρονικές απάτες.

Όλο και περισσότεροι πολίτες γίνονται στόχος επιτήδειων. Μέσα από την παρουσίαση του ρεπορτάζ, η Φαίη Σκορδά βρήκε την ευκαιρία να αναφέρει και την προσωπική της εμπειρία από μια τέτοια περιπέτεια στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια περίγραψε τον τρόπο με τον οποίο την προσέγγισαν οι επιτήδειοι. Ενώ ανέφερε πως η τράπεζα με την οποία συνεργάζεται την προστάτεψε από την απώλεια χρημάτων και προσωπικών δεδομένων.

Χαρακτηριστικά η Φαίη Σκορδά, έλαβε ένα μήνυμα με ένα link από μία δήθεν ταχυδρομική κούριερ. Στο μήνυμα της ζητούσαν να πατήσει έναν σύνδεσμο για να πληρώσει μια μικρή έξτρα χρέωση προκειμένου να παραλάβει ένα δέμα από το εξωτερικό.

Η τράπεζα την ενημέρωσε αμέσως πως το είδος της συναλλαγής είχε επικίνδυνο αποδέκτη. Κι αμέσως μπλόκαρε την κάρτα της και τον λογαριασμό με τον οποίο ήταν συνδεδεμένη. Έτσι γλίτωσε από τα χειρότερα όπως είπε και στους τηλεθεατές της. Δεν συμβαίνει όμως πάντα αυτό και συμβούλεψε τους τηλεθεατές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοια μηνύματα.

«Και σε εμένα έτυχε ένα τέτοιο περιστατικό με αυτές τις διαδικτυακές απάτες… Μου ήρθε μήνυμα για ένα δέμα που μου έλεγαν ότι, επειδή το δέμα ερχόταν από Αμερική, υπάρχει μια επιπλέον χρέωση 1 ή 2 ευρώ. Σου έρχεται μήνυμα αλλά φαίνεται σαν να έρχεται από συγκεκριμένη ταχυδρομική εταιρεία. Και λες ότι είναι από την εταιρία courier», είπε η παρουσιάστρια.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να πατάμε πάνω στο link. Εγώ πάτησα στο link, έκανα τη μεταφορά, που ήταν 2 ευρώ, αλλά ευτυχώς η τράπεζα κατάλαβε ότι ήταν μια επικίνδυνη συναλλαγή και μου τηλεφώνησαν και μου εξήγησε τι έχει συμβεί. Ξαναέβγαλα όλες τις κάρτες, ακυρώσαμε τα πάντα και αρχίσαμε ξανά από την αρχή με κωδικούς. Χρειάζεται πολύ προσοχή, δεν ανοίγουμε link».


iEidiseis.gr