MY KTEO

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Βόρεια Εύβοια: Οργή για το «κούρεμα» σε δημοτικά σχολεία

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες της βόρειας Εύβοιας η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συρίκνωση τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων.

 
Τα δυσάρεστα νέα έγιναν γνωστά το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου 2022. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τέσσερα Δημοτικά σχολεία θα περιορίσουν τη δυναμική τους προκαλώντας την άμεση αντίδραση των τοπικών αρχών.

 Πρόκειται για το Δημοτικό σχολείο Λίμνης το οποίο από 6θέσιο γίνεται 5θέσιο. Το Δημοτικό σχολείο Μαντουδίου που επίσης από 6θέσιο γίνεται 5θέσιο.

 Μεγαλύτερες είναι οι μειώσεις σε άλλα δύο σχολεία. Το Δημοτικό σχολείο στο Προκόπι από 6θέσιο γίνεται 4θέσιο, ενώ ανάλογη είναι η μείωση και στο Δημοτικό σχολείο στη Κήρινθο.

 

«Πάθαμε νέο σοκ με την ενημέρωση που πήραμε. Από τη μία παλεύουμε να επιβιώσουμε από τις επιπτώσεις της μεγάλης καταστροφής και από την άλλη τρέχουμε να κρατήσουμε τουλάχιστον τα κεκτημένα. Δεν το καταφέρνουμε και αυτό μας στεναχωρεί, μας εξοργίζει και μας απογοητεύει», λέει στο ethnos.gr o πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λίμνης Γιάννης Τριανταφύλλου.

 Μάλιστα μόλις είχε ολοκληρώσει σύσκεψη με τον δήμαρχο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη για να συζητήσουν τρόπους αντίδρασης και ενδεχόμενης παρέμβασης, αλλά  ξέρουν πως έχουν να ανέβουν άλλον έναν Γολγοθά: «Τι να πει και ο δήμαρχος; Τι να πρωτοκάνει; Θα το παλέψουμε κι αυτό αλλά δεν πάει έτσι. Δεν γίνεται κάθε λίγο να τρέχουμε και να ζητάμε τα αυτονόητα. Είναι δυνατόν σε μία περίοδο που προσπαθούμε να διατηρήσουμε όρθιο τον τόπο μας, που προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας να μην τα παρατήσουν και να μην εγκαταλείψουν τον τόπο να μας κάνουν τέτοιες περικοπές; Πως θα μείνουν εδώ οι οικογένειες όταν νιώθουν ανασφάλεια για τα παιδιά τους; Πως θα αναπτυχθεί ο τόπος όταν η εκπαιδευτική κοινότητα μειώνεται όλο και περισσότερο; Θα αντιδράσουμε σίγουρα. Θα ζητήσουμε άμεση ανάκληση αυτής της άδικης απόφασης.