MY KTEO

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

"Πέρασε" από το Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη με τις νέες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην Ερέτρια – Τι δήλωσε η Αμφιτρίτη Αλημπατέ


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η αποδοχή και έγκριση της μελέτης « Κυκλοφοριακές Παρεμβάσεις στην πόλη της Ερέτριας»,
το πρώτο παραδοτέο στα πλαίσια της ενταγμένης στην Ο.Χ.Ε. Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Στρατηγικής Μελέτης: «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων Ερέτριας-Βελτίωση Πρόσβασης και Διαδρομών Περιήγησης Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων Ερέτριας».

Τη μελέτη εκπόνησε η Εταιρεία ΔΡΟΜΟΣ ΕΠΕ , με τον συγκοινωνιολόγο, Κωνσταντίνο Ζέκκο και τους συνεργάτες του, να την παρουσιάζουν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εδώ να σημειωθεί ότι η μελέτη που τελικά εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο περιλαμβάνει τη δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας, με πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους, μονοδρομήσεις, σημάνσεις, κόμβο, κ.α. και σκοπός της είναι η Ερέτρια να αποτελέσει τόπο αρμονικό με την ιστορία και φιλικό με τους κατοίκους και επισκέπτες της. 

«Θα αλλάξει όλη η εικόνα και λειτουργικότητα της πόλης! Οι κρυμμένοι αρχαιολογικοί θησαυροί της Αρχαίας Ερέτριας θα αναδειχτούν με συνεκτικότητα και σεβασμό με τη σύγχρονη πόλη!» δήλωσε με ικανοποίηση η πρώην δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αληματέ, αφού επί των ημερών της όχι μόνο εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την υλοποίηση όλου του έργου, αλλά και υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και του Διαζώματος, για τη σύνταξη της παραπάνω μελέτης.

«Το έργο αυτό είναι το 2ο έργο Πολιτισμού που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια στην Ερέτρια και έρχεται να προστεθεί στα 1.050.000 ευρώ, που έχουν ήδη διατεθεί για την αναστήλωση του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, έργο που ήδη ολοκληρώνεται! Είμαστε υπερήφανοι που  ως Δημοτική Αρχή, στη δική μας θητεία, εντάξαμε την πόλη μας στην Ο.Χ.Ε. Πολιτισμού της Περιφέρειας και η Ερέτρια αποτελεί τον α' ΚΟΜΒΟ- ΠΟΛΟ της Διαδρομής ΟΙΔΙΠΟΥΣ! Ευχή και σκοπός μας, μετά τις ανασκαφές στην Αμάρυνθο  που έφεραν στο φως το Ιερό της ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ και πλήθος θησαυρών, είναι να εντάξουμε και αυτή την ιστορική πόλη μας στην Πολιτιστική Διαδρομή, για να δικαιούται έργα και χρηματοδοτήσεις, ( Μουσείο, Αναστυλώσεις, Διαδρομές, ενοποίηση κ.α.)» υπογράμμισε η πρώην δήμαρχος και κάλεσε την παρούσα δημοτική αρχή «να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από αυτά που βρήκε έτοιμα!»

Η κ. Αλημπατέ όμως δεν έκρυψε και την απογοήτευσή της που η μελέτη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης το καταψήφισε. «Λυπάμαι, πραγματικά, γιατί αν λείπει το όραμα και η διορατικότητα από ανθρώπους που διεκδικούν το αξίωμα του Δημάρχου, αυτοδικαίως αποδεικνύουν ότι δεν είναι κατάλληλοι για αυτό, καθώς και οι συνεργάτες τους, που τους ακολούθησαν...»

Αύριο η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος και την κατάθεση προτάσεων για την επίλυσή τους
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αυριανή 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος και την κατάθεση προτάσεων για την επίλυσή τους, η πρώην δήμαρχος διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου είναι η έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής: «Τώρα; Στην αρχή του 4ου χρόνου θητείας τους ζητούν τα προβλήματα και λύσεις; Αργά… πολύ αργά... Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου μας... Δεν υπάρχει όραμα για την επόμενη ημέρα, σχεδιασμός, χρηματοδοτήσεις... Εκτελούν διεκπεραιωτικά μόνο το πλήθος έργων που με όραμα εμείς κατακτήσαμε, χρηματοδοτήσαμε και τους παραδώσαμε... Τι θα αφήσουν, όμως,  οι ίδιοι παρακαταθήκη;»