MY KTEO

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Καυσόξυλα και πέλετ: Ανακοινώθηκε παρέμβαση στην τιμή


«Το πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης θέλω να είναι σε σημείο που να μην προκαλέσει μαύρη αγορά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα καυσόξυλα και τα πέλετ.

Παρέμβαση τόσο για την τιμή στα καυσόξυλα, όσο και για την τιμή στα πέλετ προανήγγειλε για δεύτερη φορά, σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την άνοδο που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα.

«Ασχολείται ήδη η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και συγκαλώ σύσκεψη για πλαφόν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Σίγουρα θα υπάρξει παρέμβαση στην αγορά, αλλά το πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης θέλω να είναι σε σημείο που να μην προκαλέσει μαύρη αγορά».

Φυσικό αέριο: «Αν ο πόλεμος τελειώσει η τιμή του θα πέσει»
«Όταν λέγαμε ότι το φυσικό αέριο ήταν φθηνότερο δεν είχαμε προβλέψει ότι ο Πούτιν θα κάνει πόλεμο και το πετρέλαιο θα εξελιχθεί φθηνότερο κατά έξι φορές. Για όσους έβγαλαν τον καυστήρα το κόστος είναι της τάξης των 400 το πολύ ευρώ δηλαδή για πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων είναι 1.000 ευρώ. Μιλάμε για φέτος, εάν ο πόλεμος τελειώσει το φυσικό αέριο θα πέσει. Το φυσικό αέριο είναι πιο φιλικό για το περιβάλλον, το χρειαζόμαστε και θα ξανασυναντηθούμε.

«Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει η τιμή του φυσικού αερίου το χειμώνα. Δεν βγαίνουν τα νούμερα για να καλυφθεί η αύξηση, από 160, στα 400 το 2021 και φέτος στα 1600, αλλά τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αποκλιμάκωση με την πανευρωπαϊκή έκκληση για οικονομία».

«Αίσχος ο φιλορωσισμός του ΣΥΡΙΖΑ»
Ερωτηθείς για το δημοσίευμα σχετικά με χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων της Ευρώπης από τη Ρωσία από το 2014, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «μετά βεβαιότητας δεν εμπλέκεται η Νέα Δημοκρατία», ενώ μίλησε για αντίστοιχες αποκαλύψεις στο παρελθόν στην Ελλάδα παραπέμποντας στα εγκαίνια τηλεοπτικού σταθμού «όπου είχε παρευρεθεί το υπουργικό συμβούλιο Τσίπρα». Αναμένουμε να μάθουμε ποια κόμματα πήραν λεφτά και στην Ελλάδα, πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητο ότι το φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ονοματίστηκε Σπούτνικ, όταν όλος ο πλανήτης κατηγορεί τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για αίσχος αναφερόμενος και στην ομιλία Τσίπρα στο Φεστιβάλ, αλλά και στον «φιλορωσισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Φίλης αρνήθηκε να σχολιάσει την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ»
Σχετικά με αντιπαράθεση του με τον Νίκο Φίλη σε τηλεοπτική συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι είναι υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ να διατείνεται ότι δεν έγιναν επί διακυβέρνησής του παρακολουθήσεις «όταν ο κ. Λαμπρόπουλος έβγαλε έγγραφο του 2017». Είπε ψέματα λοιπόν ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Παρακολουθήσεις: «Περισσότερος θεσμικός έλεγχος για να μην ξανασυμβεί»
«Η ΕΥΠ είναι μυστική υπηρεσία και μια από τη δουλειά της είναι να παρακολουθεί τηλέφωνα βάσει εισαγγελικής κρίσης, όπως συμβαίνει με τις ανάλογες υπηρεσίες σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Στην περίπτωση Ανδρουλάκη το ερώτημα είναι αν τηρήθηκε η διαδικασία. Πρέπει να μην ξανασυμβεί, άρα χρειάζεται περισσότερος θεσμικός έλεγχος

Κληθείς να σχολιάσει αιτιάσεις βουλευτών της ΝΔ περί άρσης του απορρήτου, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν είμαστε σταλινικό κόμμα κι ενθαρρύνουμε κάθε διαφορετική άποψη όπως και την προστατεύουμε. Πιστεύω ότι αν στο βωμό του πρόσκαιρου πολιτικού γεγονότος θυσιάσουμε τη λειτουργία της ΕΥΠ, θα έχουμε πλήξει καίρια τα συμφέροντα του λαού και του έθνους. Οι μυστικές χρειάζονται. Εάν γίνουν φανερές δεν θα υπάρχουν και όποιος εισηγείται κάτι ανάλογο, να σκεφτεί τι θα σημαίνει για την ασφάλεια της χώρας».

«Νομίμως παρακολουθούσαν το κινητό μου όταν η κυρία Τουλουπάκη αποφάσισε στην υπόθεση Novartis να ανοίξει τις συνομιλίες μου από το 2013 με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Δεν είπα ποτέ γιατί το κάνει η δικαιοσύνη. Η παρακολούθηση είναι νόμιμη, δεν έχω να κρύψω κάτι και δεν θα έλεγα κουβέντα. Όλη αυτή η φασαρία για νόμιμη παρακολούθηση γίνεται για την πολιτική. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει προσκληθεί από την ΕΥΠ από την πρώτη ημέρα και αρνείται να πάει επιμένοντας ότι πρέπει να γίνει δημόσια κι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εάν οι πληροφοριοδότες, είτε χώρες είτε πρόσωπα αποκαλυφθούν θα είναι μανταλάκια στις εφημερίδες και δεν θα υπάρχει περίπτωση να δώσουν πληροφορίες την επόμενη ημέρα. Δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.



iEidiseis.gr