MY KTEO

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στο Γυμνό Ερέτριας


Με λαμπρότητα τιμήθηκε η δεύτερη πανήγυρις της τοπικής εκκλησίας  με την  εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας όπου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο συμμετείχαν ο Σακελλάριος Κωνσταντίνος Κιούσης εφημέριος ιερου ναού Αγίας Παρασκευής Καλιθέας ο Οικονόμος Κυριακός Κοκκάλας εφημέριος ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου και ο Πανοσ Αρχιμ Ρωμανός Μπασινάς εφημέριος της ενορίας.

 




Πριν την απόλυση ομίλησε ο π. Κυριακός και αναφέρθηκε σε πολλά σημεία που αποτυπώνει ο Τίμιος Σταυρός για την εορτή της Υψώσεως του.

 

Επίσης στον εσπερινό παρέστησαν ο Βουλευτής Εύβοιας   κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Σμπιλίρης ο Πρόεδρος  της Τοπικής Κοινότητος Γυμνού κ. Γεώργιος Χαϊνάς με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνο  Ζαχαριά.

 

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινου πραγματοποιήθηκε η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού πλαισιωμένη  με την συμμρτοχή  των παιδιών του κατηχητικού της ενορίας αλλά και την  αρθρόα  συμμετοχή των  πιστών που τίμησαν την εορτή.