MY KTEO

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας: Τροποποίησαν το καταστατικό για να μην περάσουν σε «ξένα χέρια» τα περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης



Αντίστροφα μετράει για την ημέρα που θα πάψει να υφίσταται η Ένωση Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας. Για αυτό και το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού και τη δημιουργία νέου σωματείου, στο οποίο θα περάσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης.

Στις 22 Γενάρη του 2023 θα εκδικαστεί και η τελευταία δικαστική διαμάχη μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. Από εκείνη τη στιγμή ουσιαστικά θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο «Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας» και οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν πρόσβαση στα ταμεία της.

Είναι γνωστό ότι η Ένωση Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας είναι από τα πιο εύρωστα οικονομικά σωματεία της Εύβοιας και όπως και επεσήμανε στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος Παναγιώτης Τραγουλιάς, το μεγαλύτερο άγχος του Δ.Σ. είναι σε αυτή τη φάση να μην περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης σε τρίτα χέρια. Για αυτό και αποφασίστηκε η σύσταση ενός νέου σωματείου ή συλλόγου στον οποίο θα περάσουν «όσα έχει και δεν έχει» η Ένωση.

Για να γίνει όμως αυτό θα έπρεπε πρώτα να τροποποιηθούν δύο άρθρα του καταστατικού της Ένωσης. Και πιο συγκεκριμένα εκείνα που προέβλεπαν ότι αν πάψει να υφίσταται η Ένωση, τότε τα περιουσιακά της στοιχεία περνούν στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στα άλλα σωματεία του Νομού και σε Κοινωφελή Ιδρύματα.  

Στη γραμμή του προέδρου ήταν τα όσα είπε και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Λαγός. «Αγωνία όλων μας είναι να διασφαλιστούν τα περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης και μετά τη διάλυσή της. Με τη δημιουργία ενός νέου σωματείου θα το καταφέρουμε» είπε ο κ. Λάγος και ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστεί η με σύνεση διαχείρισή τους.

«Με αυτόν τρόπο θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα μέλη μας που θα αποφασίσουν να συνεχίσουν τους δικαστικούς αγώνες» είπε μεταξύ άλλων το μέλος του Δ.Σ. Στέφανος Μπασινάς.

Η Γενική Συνέλευση πείστηκε και στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την τροποποίηση των άρθρων 18 και 24 του καταστατικού της Ένωσης, από τα 124 παρόντα μέλη τα 120 συμφώνησαν και μόλις τέσσερα καταψήφισαν. Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε έγκριση στο Δ.Σ. να ξεκινήσει τη διαδικασία σύστασης νέου σωματείου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσει νέα Γενική Συνέλευση, όπου τα μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν για το καταστατικό του νέου σωματείου.