MY KTEO

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Μ. Χατζηγιαννάκης: Κούφια λόγια οι υποσχέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ στους μελισσοκόμους της πυρόπληκτης Β. Εύβοιας


Την απογοήτευση και την απόγνωση των μελισσοκόμων των πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας, που διαπιστώνουν στην πράξη πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει υλοποιήσει σχεδόν τίποτα από τα μέτρα στήριξης που η ίδια εξήγγειλε, φέρνει στη βουλή ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Με σχετική Αναφορά που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ευβοίας επικαλείται την επιστολή διαμαρτυρίας του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ιστιαίας, στην οποία οι μελισσοκόμοι των πυρόπληκτων περιοχών εκφράζουν την αγωνία της, καθώς ένα και πλέον χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, ελάχιστες από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για την στήριξη του κλάδου έχουν υλοποιηθεί και αυτές “κουτσουρεμένες”.

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης επισημαίνει ότι ούτε κάλυψη των απωλειών σε μελισσοσμήνη πραγματοποίηθηκε από τον ΕΛΓΑ, ούτε ειδική πρόβλεψη για την οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας υπήρξε, ούτε μελισσοτροφή για τη χειμερινή περίοδο εξασφαλίστηκε, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς ενημέρωση για το εάν και κατά πόσο προτίθεται η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα 300 και πλέον οικογενειών της πυρόπληκτης Β. Εύβοιας.