MY KTEO

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Εύβοιας ζητάει την ενίσχυση του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας


Επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας απέστειλε η Ένωση αστυνομικών Εύβοιας με την οποία ζητούν την ενίσχυση του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας

Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Αξιότιμοι, 

Κύριε Υπουργέ και Κύριε Αρχηγέ,

Πριν στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης μας ως Ένωση για βάρδιες ενός ατόμου σε  Περιφερειακό Α.Τ. ήρθε και αυτό….

Για μια φορά ακόμη ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο γεννά μέσα στην Αστυνομία ένα Γραφείο. Η ενδοοικογενειακή βία, είχε την σειρά της για να φτάσει στα όρια τις αντοχές των αστυνομικών  υπαλλήλων της Εύβοιας. Χωρίς να έχουμε νέες τοποθετήσεις αστυνομικών καλούμαστε να  δημιουργήσουμε ένα νέο Γραφείο αποτελούμενο από 15 συναδέλφους!!! Στελέχη που θα βρεθούν από  εσωτερικές μετακινήσεις όταν ήδη μάχιμες και νευραλγικές Υπηρεσίες της Δ/νσης είναι στα όριά τους,  δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία τους!!!

Κύριε Υπουργέ και Κύριε Αρχηγέ,

Η λειτουργία Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλες της Δ/νσεις της Χώρας είναι αυτονόητη και την επικροτούμε. Χωρίς όμως την προηγούμενη στελέχωσή τους με εξειδικευμένο και κατάλληλα  εκπαιδευμένο προσωπικό, θα είναι άλλη μία εξαγγελία για επικοινωνιακούς λόγους!

Γι’ αυτό λοιπόν, είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της Δ/νσής Αστυνομίας Ευβοίας  με έκτακτες μεταθέσεις ώστε να καλυφθούν τα κενά, που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν με την  ίδρυση αυτής της νέας Υπηρεσίας!