MY KTEO

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Τρισάγιο στη μνήμη του από το Σύλλογο φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας


Είκοσι ένα χρόνια πέρασαν… είκοσι ένα χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο Στέλιος Καζαντζίδης, το μεγάλο λαϊκό αηδόνι, ο γνήσιος και σπουδαίος τροβαδούρος της ταλαιπωρημένης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μετανάστευσε, που θρήνησε, που γλέντησε, που μεγάλωσε, που ερωτεύτηκε με τα τραγούδια του.



Ήταν η μέρα που η Εκκλησία μας γιόρταζε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού 14 Σεπτεμβρίου το 2001, αυτή την ημερομηνία διάλεξε να φύγει για το μεγάλο ταξίδι ο κορυφαίος λαϊκός βάρδος, κι έτσι από πολύ νωρίς σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2022 (21 χρόνια μετά) αρκετοί ήταν οι φίλοι του από την γύρω περιοχή αλλά και απ΄ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έφτασαν στο κοιμητήριο της Ελευσίνας όπου αναπαύεται, που παρ΄ ότι ήταν καθημερινή η μέρα δεν τον ξέχασαν και ήρθαν να αποθέσουν το λουλούδι τους ¨η να ανάψουν το κεράκι τους. Ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας “ΥΠΑΡΧΩ”, όπως κάθε χρονιά έτσι φέτος παρευρέθηκε και πραγματοποίησε τρισάγιο στη μνήμη του. Παρευρέθηκαν επίσης τα προεδρία των συλλόγων Νέας Ιωνίας και Ελασσόνας . Το μέλος του συλλόγου Εύβοιας Μιχάλης Μιχαηλίδης έβαλε  και πάλι τη σφραγίδα του διαβάζοντας ένα ποίημα που έγραψε για τον μεγάλο εκλιπόντα. 

 

Είκοσι μία οι χρονιές / που άφησες τη ζήση / μα δεν μπορείς να φανταστείς / πως απ τους φίλους σου κανείς / δεν σ έχει λησμονήσει. Κάθε χρονιά τη μέρα αυτή / στην Ελευσίνα πάμε / παρέα φίλοι σου πιστοί / παλιά τραγούδια σου μαζί / με πόνο τραγουδάμε. Γιατί είναι επίκαιρα πολύ / Στελάρα αυτά τα χρόνια / αφού δεν έχουν ξεχαστεί / κι αν έφυγες απ τη ζωή / αυτά θα ζουν αιώνια. Από πού να κάνουμε αρχή; / σε ποιο να τελειώσει; / από το ποιο πικρό ψωμί;  / αυτή δεν λέγετε ζωή; / ποτέ μη ξημερώσει; . να τραγουδάει το παιδί / γιατί γιατί πατέρα; / συζήτηση μες τα κρυφά / πως θα τα φέρουν βολικά / μαζί με τη μητέρα; . η το ψωμί της ξενιτιάς / που τραγουδούσες πρώτα / αφού ήταν έλεγες πικρό / που στην πατρίδα μας αυτό / το έτρωγες με ιδρώτα; . ; Όσα κι άλλα να σου πω / Στελάρα μας δε φτάνε / που αυτοί που πρέπει να μιλούν / Στελάρα είπες δεν μιλούν / το κλείνουν δε μιλάνε /  Νάσαι καλά στον Ουρανό / και να τους λες τραγούδια / να ακούμε γλέντια στη γη / και σεις γλεντάτε όλοι μαζί / μ Αγίους κι Αγγελούδια. Να χεις ανάλαφρη ψυχή / ξανά θα ακούσεις πάλι / και του ΥΠΑΡΧΩ ο καημός / για το χαμό σου φοβερός / Στέλιο και του Μιχάλη. ΑΙΩΝΙΟΣ !!!

Με σπαραγμό ψυχής Μιχάλης Συμεών Μιχαηλίδης,

από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας “Υπάρχω”.