MY KTEO

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Με τα έδρανα της αντιπολίτευσης άδεια πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για τα έργα στη Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας από τη δήμαρχο Χαλκιδέων



Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησαν οι της αντιπολίτευσης σύμβουλοι της Κοινότητας Χαλκίδας. Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, κατά την οποία θα γινόταν χθες, Δευτέρα, η ενημέρωση για τα έργα στη Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας από τη δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ενημέρωσαν τον πρόεδρο Θοδωρή Γιαννούκο ότι θα απέχουν της συνεδρίασης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή και την έλλειψη έργων.

Ως αποτέλεσμα της κίνησης αυτής των συμβούλων της αντιπολίτευσης ήταν να αναβληθεί η συνεδρίαση της Κοινότητας Χαλκίδας εξαιτίας της έλλειψης απαρτίας και να μην συζητηθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν κυρίως σε αιτήματα πολιτών για παραχωρήσεις θέσεων στάθμευσης και για χορηγήσεις αδειών παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής. Δεν αναβλήθηκε όμως η προγραμματισμένη ενημέρωση από τη δήμαρχο. Που πραγματοποιήθηκε κανονικά παρουσία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρας Σακελλαράκη, των αντιδημάρχων Βασίλη Γουρνή, Γιάννη Μπάκα, Γιάννη Νέζη, Γιώργου Πάνου, Ευαγγελίας Παλαιολόγου και Νίκου Παπαγεωργόπουλου, καθώς και της προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένης Αϊδίνη.

«Κανένας από τους ευαίσθητους κοινοτικούς συμβούλους που απέχουν σήμερα δεν με έχει επισκεφθεί ποτέ στο γραφείο μου. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Καθένας φέρει την ευθύνη του και ευθύνη δεν έχει μόνο η συμπολίτευση, αλλά και η αντιπολίτευση» σχολίασε μεταξύ άλλων η Έλενα Βάκα και υπογράμμισε ότι η ενημέρωση θα μπορούσε να γίνει ενδοπαραταξιακά, αλλά η παρουσία πολιτών στην αίθουσα την «υποχρέωσε» να γίνει η δημόσια ενημέρωση. Ενώ και τα βέλη του αν. προέδρου Χρήστου Μπλέτσα, δέχτηκαν οι απόντες σύμβουλοι: «Είναι θλιβερή η εικόνα. Είναι μια άτυχη στιγμή που ελπίζω να μην έχει συνέχεια».

Η Έλενα Βάκα ξεκίνησε την ενημέρωση με τα στοιχεία της απογραφής και επεσήμανε ότι ο μόνος δήμος της Στερεάς Ελλάδας που σημείωσε αύξηση πληθυσμού είναι ο Δήμος Χαλκιδέων, παραμένοντας πάνω από τους 100.000 κατοίκους εξασφαλίζοντας έτσι σταθερή χρηματοδότηση και τη δυνατότητα διεκδίκησης επιπλέον κονδυλίων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν άμεσα. «Στόχος μας είναι η πόλη της Χαλκίδας να γίνει ελκυστική, ανθρώπινη και λειτουργική πέρα από το παραλιακό μέτωπο και στο εσωτερικό της» είπε η δήμαρχος δίνοντας  ιδιαίτερη έμφαση στα έργα εκείνα που αφορούν στην ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς και της πλατείας Εμπόρων, στην υλοποίηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορείου, αφορά στη ανάπλαση των οδών γύρω από τη Δημοτική Αγορά, στην πεζοδρόμηση του υπόλοιπου τμήματος της Αβάντων και στην ανάπλαση της οδού Βενιζέλου από την παραλία έως το Μουσείο Αρέθουσας.

Επίσης, μίλησε για τα έργα που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν άμεσα στα σχολεία, στα γήπεδα και στις πλατείες της πόλης, για τις ασφαλτοστρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και εκείνες που θα ξεκινήσουν άμεσα, για τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, για την πορεία του έργου στις αποθήκες του ΟΣΕ και για την κατασκευή Πρότυπου Περιβαλλοντικού Πάρκου εκεί που βρίσκεται σήμερα η πλατεία Ελευθερίας. 

«Είναι πολλές οι ανάγκες και αυτά που πρέπει να γίνουν. Είναι πολλά και αυτά που σχεδιάζουμε. Εργαστήκαμε και εργαζόμαστε σκληρά για την υλοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων έργων και δράσεων» είπε κλείνοντας την ενημέρωση η  δήμαρχος και τόνισε την συνεισφορά των εργαζομένων στην υλοποίηση των έργων και κυρίως εκείνων των διευθύνσεων Προγραμματισμού και των Τεχνικών Υπηρεσιών. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των συμβούλων της Κοινότητας Χαλκίδας και ερωτήσεις των πολιτών.