MY KTEO

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Σεξ κατά την εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές;


Η εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει τις γυναίκες με διαφορετικούς τρόπους και η επιθυμία για σεξ μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια των τριμήνων. Όμως, χάρη στις ορμόνες, πολλές γυναίκες βιώνουν ένα έντονο... κύμα σεξουαλικής επιθυμίας. Πέρα όμως από τη σωματική ευχαρίστηση, το τακτικό σεξ ανάμεσα στο ζευγάρι αυτή την περίοδο μπορεί να ωφελήσει τα επίπεδα άγχους τους, τη σχέση τους και την ευεξία τους.

 «Είναι απολύτως ασφαλές να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», λέει η Julie Bowring, σύμβουλος σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας στο London Gynaecology. «Ορισμένες γυναίκες μπορεί να συμβουλεύονται από την ιατρική τους ομάδα να αποφεύγουν το σεξ, αλλά αν όλα πάνε καλά στην εγκυμοσύνη σας και δεν σας έχει δοθεί η συμβουλή να απέχετε από το σεξ, μπορείτε να συνεχίσετε χωρίς να ανησυχείτε ότι θα βλάψει την εγκυμοσύνη σας».

Το να παραμένουν οι γυναίκες σεξουαλικά ενεργές (τόσο μόνες όσο και με τον σύντροφό τους) μπορεί να τις βοηθήσει να νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιο κοντά στον σύντροφό τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.  Επίσης, το σεξ πορεί να βοηθήσει να διαλύσει τους εσωτερικευμένους μύθους μιας γυναίκας ότι οι έγκυες δεν μπορούν να είναι και σεξουαλικές.

Ο κίνδυνος αποβολής ή πρόωρου τοκετού δεν υφίσταται και οι έγκυες μπορούν να είναι σίγουρες ότι το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θα έχει καμία επίπτωση στο αναπτυσσόμενο έμβρυο. Το μωρό προστατεύεται καλά από το αμνιακό υγρό και τους εξαιρετικά ισχυρούς μύες της μήτρας, οπότε (εφόσον έχουν μια υγιή εγκυμοσύνη) είναι απολύτως ασφαλές να απολαύσουν το σεξ μέχρι να σπάσουν τα νερά.

Όταν κάνετε σεξ, το πέος του συντρόφου σας δεν θα φτάσει μέχρι εκεί που βρίσκεται το μωρό σας. Το μωρό σας είναι τοποθετημένο με ασφάλεια μέσα στη μήτρα και δεν θα επηρεαστεί από το σεξ που κάνετε.


govastileto.gr