MY KTEO

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Επιταγές για αγορά βιβλίων από τη ΔΥΠΑ: Πώς μπορείτε να κάνετε ένσταση από σήμερα -Βήμα βήμα η διαδικασία


Από σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 έως την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 στις 3 μ.μ. γίνεται η υποβολή ενστάσεων για το πρόγραμμα επιταγών αγοράς βιβλίων της ΔΥΠΑ  για το 2002. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ ,www.dypa.gov.gr οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων, Αποκλειομένων και Παρόχων Βιβλιοπωλείων – Εκδοτικών Οίκων του Προγράμματος Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2022.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι και πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ένστασης κατά των αποτελεσμάτων για το εν λόγω πρόγραμμα.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Για ενστάσεις δικαιούχων:

Για ενστάσεις παρόχων:

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο δεν εξετάζονται.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ενστάσεις
Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ένσταση οφείλουν να:
  • έχουν πρώτα ελέγξει αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα
  • ελέγξουν από τον σχετικό πίνακα, αν έχουν αποκλειόμενα ωφελούμενα μέλη
  • αναφέρουν τους λόγους της ένστασης (π.χ. μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί)
  • τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά δικαιολογητικά, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.
Οι πάροχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά των ισχυρισμών τους.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την επομένη της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων και θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου 2022. Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές αξίας 20€ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του Μητρώου Παρόχων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-bivlion

 
Πηγή enikonomia.gr