MY KTEO

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Την κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας και την υποβάθμιση υπηρεσιών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας τα θέματα προ ημερησίας που θα θέσει η «Στερεά Υπεροχής»


Δύο θέματα προ ημερησίας διάταξης θα θέσει η παράταξη «Στερεά Υπεροχής» στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Το πρώτο αφορά στην κοινωνική πολιτική της περιφέρειας Στερεάς, σε σχέση με την ενεργειακή κρίση και ακρίβεια και το δεύτερο στην υποβάθμιση υπηρεσιών στα νοσοκομεία της περιφέρειάς, με χαρακτηριστικό αρνητικό παράδειγμα, το Νοσοκομείο Λαμίας.

Αναλυτικά το κείμενο της παράταξης «Στερεά Υπεροχής»:

Αξιότιμε κ. πρόεδρε, αξιότιμα μέλη προεδρείου του Π.Σ. Στερεάς,

η παράταξή μας «Στερεά Υπεροχής», σας ενημερώνει ότι θα θέσει προ ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου 2022, τα παρακάτω ζητήματα:

Ι.  Κοινωνική πολιτική της περιφέρειας Στερεάς, σε σχέση με την ενεργειακή κρίση και ακρίβεια.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, η Ελλάδα είναι δυστυχώς πρώτη, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην αύξηση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τρίτη για τα νοικοκυριά. 
Οι θλιβερές αυτές πρωτιές, μαζί με την τραγική πρωτιά σε θανάτους εξαιτίας της covid-19, έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία σε απόγνωση και σε σημείο μη βιώσιμο. 
Η ακρίβεια αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τέλος Αυγούστου, η μέση
τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα καταγράφεται στα 697 ευρώ, στην Ισπανία και την Πορτογαλία είναι στα 188. 
Εν μέσω ακραίου πληθωρισμού στο 12%, η κυβέρνηση δεν έχει μειώσει όπως προτείνεται, εδώ και μήνες, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, σπίτι με δύο εργαζόμενους δεν μπορεί να βγάλει το μήνα. 
Ενόψει του χειμώνα της ενεργειακής κρίσης, είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει την πρόσβαση στην απαιτούμενη ενέργεια, σε προσιτές τιμές για όλους, νοικοκυριά, επαγγελματίες, επιχειρήσεις.

ΙΙ. Υποβάθμιση υπηρεσιών στα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας, με χαρακτηριστικό αρνητικό παράδειγμα, το Νοσοκομείο Λαμίας.

Το Νοσοκομείο Λαμίας βρίσκεται υπό διάλυση, έχει πλέον καταρρεύσει!
Τα υπόλοιπα περιφερειακά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κλινικές υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν. Τα Κέντρα Υγείας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. 
Το Π.Σ. οφείλει να αναλάβει δράση και πρωτοβουλίες.

Με εκτίμηση
Δ. Αναγνωστάκης
Επικεφαλής της «Στερεά Υπεροχής»