MY KTEO

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας: Απογοήτευση από την απόφαση του ΦοΔΣΑ για μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Άμφισσας


Απογοητευμένοι από την απόφαση του ΦοΔΣΑ να μεταφέρονται από την ερχόμενη Δευτέρα τα απορρίμματα του Δήμου Ερέτριας στο ΧΥΤΑ Άμφισσας δήλωσαν τόσο ο δήμαρχος Ερέτριας Γιάννης Δημητρόπουλος, όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γουρνής, ο οποίος και συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του Φορέα εκπροσωπώντας το Δήμο Ερέτριας.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι έγιναν προσπάθειες από όλους του δήμους της Εύβοιας να αποτραπεί η απόφαση αυτή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ξεκαθάρισε ότι η θέση της δημοτικής αρχής είναι τα απορρίμματα να μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Θήβας, αλλά δεν έγινε δεκτή.

Από την άλλη ο Νίκος Γούρνης έκανε ξεκάθαρο ότι η απόφαση αυτή του Φορέα δεν πρόκειται να αλλάξει και ζήτησε από τον δήμαρχο να στείλει έγγραφο στον ΦοΔΣΑ με το οποίο να ζήτα έκπτωση επί των χρεώσεων του ΦοΔΣΑ λόγω των αυξημένων εξόδων από την χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να καλυφθεί από την Θήβα έως την Άμφισσα.

«Η κατάσταση μου θυμίζει τον Τιτανικό. Όλοι έβλεπαν το παγόβουνο και ότι το πλοίο θα βουλιάξει, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Νέο» Μπάμπης Καραβάς, που επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση τόσο στην διοίκηση του ΦοΔΣΑ, όσο και στους δημάρχους του Νομού, πρώην και νυν.