MY KTEO

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας: Ναι στην βοήθεια ανέγερσης του Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσης στον Μαλακώντα, αλλά στο πλαίσιο της νομιμότητας και των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου


Την πρόθεση να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο στην ανέγερση του Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσης και του πνευματικού του Κέντρου στον Μαλακώντα, εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο Ερέτριαςστη χθεσινή του συνεδρίαση, παρουσία του εφημέριου της ενορίας Πανοσ. Αρχιμ. Θεαγένη Κόλλια.

Πιο συγκεκριμένα πριν λίγες ημέρες ο π. Θεαγένης Κόλλιας απέστειλε επιστολή με την οποία ζητούσε από το Δήμο να συνεισφέρει είτε οικονομικά, είτε με εργασίες στην ανέγερση του Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσης και του πνευματικού του Κέντρου στον Μαλακώντα, αφού στην περιοχή δεν υπάρχει εκκλησία που να καλύπτει τις ανάγκες των πιστών. Ενώ υπήρξε και δεύτερη επιστολή με τις υπογραφές 92 πολιτών και δημοτικών συμβούλων με το ίδιο αίτημα. 

Ο δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος, αφού τόνισε ότι η εκκλησία είναι το καταφύγιο των πιστών, είπε μεταξύ άλλων ότι τους ιερούς ναούς δεν τους χτίζουν οι δήμοι, αλλά οι ίδιοι οι πιστοί. Ξεκαθάρισε όμως ο Δήμος Ερέτριας θα κάνει ότι μπορεί στο πλαίσιο της νομιμότητας και των οικονομικών δυνατοτήτων του και εξέφρασε τους ενδοιασμούς του ότι η απευθείας χρηματοδότηση είναι εκτός νόμου. 

Από την άλλη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γουρνής ζήτησε την απευθείας χρηματοδότηση από το δήμο είτε από το αποθεματικό, είτε από την ακύρωση εκπόνησης μελέτης, θεωρώντας ότι η πράξη αυτή πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου. Θέση όμως που βρήκε αντίθετη την οικονομική υπηρεσία.

Έτσι ο πρόεδρος πρότεινε και το σώμα συμφώνησε να εξεταστούν τρόποι εντός της νομιμότητας και των δυνατοτήτων από κοινού με τον π. Θεαγένη Κόλλια, συνδυάζοντας έτσι την πρόταση της πρώην δήμαρχου Αμφιτρίτης Αλημπατέ και του δημάρχου Γιάννης Δημητρόπουλου.