MY KTEO

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος: Ο Σταυρός του Χριστού πρέπει να είναι ο τρόπος του χριστιανού

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Χριστού, ο  Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης

Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την Ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.










Μαζί του ήταν ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, οι Ιεροκήρυκες Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης και Νεκτάριος Ευγενικός, οι Εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου και Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Τρίκκας και ο εορτάζων Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ στο Ιερό Βήμα, συμπροσευχόμενος, ήταν και ο δευτερεύων Εφημέριος της Ενορίας Πρωτπρεσβ. Γεώργιος Πολυκαρπίδης.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και κατά την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας και προσέφερε στους χριστιανούς του τον Τίμιο Σταυρό προς προσκύνηση και κλωναράκια από το βασιλικό και τα άνθη που στόλιζαν τον Σταυρό, ενώ, στη συνέχεια προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν με πιστότητα στο πατροπαράδοτο βυζαντινό μέλος και άριστη καλλιφωνία ο Πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Καραγκούνης και ο Λαμπαδάριος κ. Ιωάννης Δέδες με τα μέλη των χορών τους.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, κάνοντας αναφορά στην παρουσία του Σταυρού στη ζωή των χριστιανών, καθώς και το σταυρικό πολίτευμα της Εκκλησίας του Χριστού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τον Σταυρό, που οι Ιουδαίοι θεωρούσαν σκάνδαλο και οι Έλληνες μωρία, ο Ιησούς Χριστός τον ονόμασε δόξα του, αφήνοντάς μας υπογραμμό το θυσιαστικό υπέρ αλλήλων φρόνημα.

Παράλληλα ευχήθηκε πατρικά σε όσες και όσους εορτάζουν σήμερα και ιδιαίτερα στον σεμνό ιεροπρεπή και επιμελή Διάκονό του π. Σταύρο, αλλά και στους Φαρμακοποιούς της Πόλεως και του Νομού, οι οποίοι πληθωρικά συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία και προσέφεραν, μάλιστα, και Αρτοκλασία, ενώ στα πρόσωπα του Προέδρου κ. Ευστρατίου Καρλατήρα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασε τις ευχαριστίες της Τοπικής Εκκλησίας και ολόκληρης της Τοπικής Κοινωνίας για το Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο που λειτουργεί και βοηθά ανέργους και ανασφαλίστους συνανθρώπους μας, σε όλο το μήκος και πλάτος της Ι. Μητροπόλεως.