MY KTEO

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Επέτειος Θυρανοιξίων Ιερού Παρεκλησίου Αγίων Αστερίου και Μελίτωνος στην Άνω Βάθεια

Με την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους εορτάσθηκε με την εκκλησιαστική τάξη και η επέτειος των θυρανοιξίων του ιερού  παρεκλησίου των Αγίων Αστερίου και Μελίτωνος στην Άνω Βάθεια του

Δήμου Ερέτριας τα οποία τελέσθηκαν το 2018 απο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο.



Με την ευκαιρία της φετινής επετείου των θυρανοιξίων τελέσθηκε την παραμονή της εορτής 31 Αυγούστου ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτανεία της εικόνος του συνεορτάζοντος Οσίου Μελετίου του εν όρει Κιθαιρώνος ασκήσαντος την οποία ιερά εικόνα  πλασίωσαν τα μέλη του Εθελοντικού Σώματος Δασοπυρόσβεσης του Δήμου Ερέτριας με την συμμετοχή των πιστών.

Την δεν κυριώνυμο ημέρα Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου  τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησαν ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας με του Ιεροδιάκονο Αστέριο Αποστόλου  και κτήτορα του εντός της οικίας του ιερού παρεκλησίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο  Αγιασμός και η ευλόγηση του κολύβου του Οσίου Μελετίου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος η Αντιδήμαρχος και  Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα - Μπαραμπούτη και πολλοί πιστοί που τίμησαν την εορτή.

Ακολούθησε στην συνέχει  εόρτιο κέρασμα στους πιστούς μερίμνη  του π. Αστερίου.

Φωτογραφίες Μιχάλης Βαλλιανάτος