Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακό σπανακόρυζο με τριμμένη φέτα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακό σπανακόρυζο με τριμμένη φέτα


Υλικά συνταγής:
600γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο καλά πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μικρά καρέ
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
220γρ. ρύζι γλασέ
500γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
χυμό από 2 λεμόνια
1/3 ματσάκι άνηθο
λίγο μαϊντανό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  • Ρίχνεις ελαιόλαδο και το ξερό κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσει
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το σπανάκι και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνεις το ρύζι και το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
  • Προσθέτεις τον κύβο λαχανικών και το νερό και σκεπάζεις την κατσαρόλα
  • Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 περίπου λεπτά
  • Αν το ρύζι έχει μαλακώσει ρίχνεις το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, την ντομάτα και τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά ακόμη
  • Το αφαιρείς από τη φωτιά σερβίρεις και τρίβεις την φέτα από πάνω ενώ είναι ακόμη ζεστό

tlife.gr