2 μέτρια κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μικρά καρέ
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
220γρ. ρύζι γλασέ
500γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
χυμό από 2 λεμόνια
1/3 ματσάκι άνηθο
λίγο μαϊντανό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ρίχνεις ελαιόλαδο και το ξερό κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσει
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το σπανάκι και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις το ρύζι και το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
- Προσθέτεις τον κύβο λαχανικών και το νερό και σκεπάζεις την κατσαρόλα
- Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 περίπου λεπτά
- Αν το ρύζι έχει μαλακώσει ρίχνεις το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, την ντομάτα και τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά ακόμη
- Το αφαιρείς από τη φωτιά σερβίρεις και τρίβεις την φέτα από πάνω ενώ είναι ακόμη ζεστό
tlife.gr