MY KTEO

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Το δημοτικό συμβούλιο Καρύστου απέρριψετην μελέτη εγκατάστασης επτά νέων Αιολικών Πάρκων


To δημοτικό συμβούλιο Καρύστου  ομόφωνα απέρριψε την  ΜΠΕ της εταιρείας ΑΙΟΛΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ  ως μη σύννομη και καταστροφική για το φυσικό περιβάλλον των περιοχών χωροθέτησης, αλλά και για τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στον Δήμο Καρύστου στο σύνολό του και στις τουριστικά ανεπτυγμένες και με τεράστιες προοπτικές περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης , δημοτικές ενότητες Καρύστου  Στυρέων και Μαρμαρίου.

Καλεί την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ,τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος  , τον κ. Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας , την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια , καθώς και οιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία να απορρίψουν την εγκληματική αυτή απόπειρα κατά του τόπου μας και να συμπλεύσουν -όπως εκ του νόμου και τις γενικές αρχές του διοικητικού δικαίου υποχρεούνται – με την βούληση των μόνων θεσμικών εκπροσώπων των πολιτών ,δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου . Οιαδήποτε τυχόν άλλη απόφαση –που προφανώς αποκλείουμε , σύμφωνα με τους κανόνες της απλής λογικής ,  να υπάρξει - πλην της  πλήρους ολοσχερώς και άνερυ όρων και τυχόν επαναυποβολών , απόρριψης  , για εμάς θα αποτελέσει  συνδρομή σε έγκλημα κατά του τόπου , που επ’ ουδενί θα την αποδεχτούμε.

Οι σχετικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί κατά καιρούς από το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει επιτέλους να γίνουν σεβαστές από την Κεντρική Διοίκηση.