MY KTEO

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Τσιμεντάδικου στη Χαλκίδα, μετά από καταγγελίες

Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 16/9 τις εγκαταστάσεις του Τσιμεντάδικου στη Χαλκίδα (ΑΓΕΤ – LAFARGE) όπου εκτελούνται εργασίες

αποξήλωσης μηχανολογικού – ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, μεγάλων μεταλλικών μερών, καλωδίων κ.ά.



Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες εργαζομένων πως δημιουργούνται συχνά καταστάσεις που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους.

Συγκεκριμένα, μάς καταγγέλθηκε ότι την Πέμπτη 15/9 έσκασε μπουκάλα οξυγόνου όταν την πάτησε ερπυστριοφόρο όχημα, ότι αρκετές φορές τα καλώδια που επιχειρούν να απομακρύνουν οι εργαζόμενοι έχουν ρεύμα ενώ, πρόσφατα, ένας μεγάλος γερανός παλαντζάρισε επικίνδυνα όταν επιχείρησε να σηκώσει μεγάλο βάρος.

Το κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου συναντήθηκε με τους τεχνικούς ασφαλείας της ΑΓΕΤ – LAFARGE και της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο και απαίτησε να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε εργατικό ατύχημα. Για τους ίδιους λόγους, το πρωί της Δευτέρας 19/9, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο Τμήμα Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης Χαλκίδας.

Η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων είναι πρώτη προτεραιότητα και δε μπορεί να θεωρείται από την εργοδοσία «κόστος». Θεωρούμε ότι για ένα τέτοιο έργο απαιτείται να υπάρχει το αναγκαίο και εξειδικευμένο τεχνικό – επιστημονικό προσωπικό, Γιατρός Εργασίας, διαμορφώνοντας συνθήκες και όρους δουλειάς που θα αποκλείουν την πιθανότητα ατυχήματος.

Για αυτό, το Εργατικό Κέντρο θα πυκνώσει το επόμενο διάστημα τις παρεμβάσεις του για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής – Ασφάλειας, γενικότερα για τις συνθήκες δουλειάς (ωράρια κλπ).

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν στα Συνδικάτα τους και στο Εργατικό Κέντρο οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την Υγεία και την Ασφάλειά τους.

 

Για το ΔΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Αντώνης ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ                                                        Ασημίνα ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ