MY KTEO

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας: Ψήφισμα υπέρ της άρσης της αναστολής εργασίας των υγειονομικών


Από 1/9/2021 σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 206 και 207 του Ν.4820/2021 τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων εργασίας 7000 υγειονομικοί, πανελληνίως, γιατί δεν συναίνεσαν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Το γεγονός αυτό για την κοινωνία της Χαλκίδας σημαίνει απώλεια εργασίας και οικονομική εξαθλίωση για περισσότερες από 40 οικογένειες συμπολιτών μας και για το Νοσοκομείο μας απομάκρυνση και μη αντικατάσταση ειδικά εκπαιδευμένου νοσηλευτικού και λοιπών ειδικοτήτων προσωπικού.

Σήμερα, 1 χρόνο μετά την απομάκρυνση των υγειονομικών του Νοσοκομείου μας δεν έχουν αναπληρωθεί όλες αυτές οι θέσεις ει συμβασιούχους, αν και αντιμετωπίζουμε τραγική έλλειψη προσωπικού, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό, εργάζεται κάτω από εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την σωματική και ψυχική του κόπωση όσο και για την ποιότητα υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους συμπολίτες μας.

Επιπλέον, το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού δεν έχει πλέον κανένα υγειονομικό όφελος, τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ χαλάρωσαν, οι υγειονομικοί καλούνται για εργασία, όντας θετικοί στον κορονοϊό, εφόσον δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα, με την υπόδειξη της συνεχούς χρήσης της μάσκας.

Οι παρόντες στη Γενική Συνέλευση, αφού λάβαμε υπόψη όλα τα παραπάνω, ψηφίζουμε υπέρ της άρσης της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και συναδέλφων μας, που αυτή τη στιγμή ζούν κάτω από συνθήκες οικονομικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης, ενώ όλες οι δομές Υγείας του Νομού μας στερούνται από Ικανό και έμπειρο προσωπικό