MY KTEO

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Άκης Τσοχατζόπουλος: Στοιχεία «φωτιά» στην τρίτη διαθήκη – Τι θα συμβεί αν κάποιος «τολμήσει να αμφισβητήσει» αυτά που γράφει


Απόσπασμα της τρίτης κατά σειράς διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου, που θα δει το φως της δημοσιότητας τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, δημοσιεύει σήμερα η RealNews.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να κατονομάσει «πρόσωπα και καταστάσεις», λίγο πριν φύγει από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του αποκαλυπτικές επιστολές αλλά και ηχητικά κι οπτικά ντοκουμέντα τα οποία θα δημοσιοποιηθούν σε περίπτωση που κάποιος τον αμφισβητήσει.
Μία από τις σελίδες της τρίτης διαθήκης που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα

Τα ντοκουμέντα της τρίτης διαθήκης, σημειώνει η RealNews, αφορούν σε συναντήσεις πολιτικών προσώπων, κατά τις οποίες παραλαμβάνονται χρηματικά ποσά, σε ηχητικά μηνύματα του ίδιου του Άκη Τσοχατζόπουλου, στα οποία καταγράφει επίμαχα γεγονότα, καθώς και σε στοιχεία για σύστημα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πολιτικών και ιδιωτών.

Στο ίδιο υλικό που συνοδεύει την περίπου 15 σελίδων ιδιόχειρη διαθήκη περιέχονται φωτογραφίες από τραπεζικές θυρίδες τριών πολιτικών προσώπων, οι οποίες είναι γεμάτες χρηματικά ποσά και τιμαλφή, ενώ προσδιορίζεται η εμπλοκή σε παράνομες συναλλαγές τριών ακόμη προσώπων στο πλαίσιο των συνεννοήσεων για μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Για όσα αναφέρω παραπάνω υπάρχουν σφραγισμένες επιστολές και αντιστοιχεί ηχητικό και οπτικό υλικό σε πληρεξούσιο δικηγόρο (σ.σ. Νίκος Αλεξανδρής) που αφορούν στη δραστηριότητα κύκλων της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής με εντολή να τις δημοσιοποιήσει όταν δημοσιευτεί και η τελευταία αυτή διαθήκη μου και να προστατεύσει τη γυναίκα και το παιδί μου. Αν κάποιος τολμήσει να αμφισβητήσει αυτά που γράφω, εξουσιοδοτώ το δικηγορικό γραφείο να δημοσιοποιήσει και τα ηχητικά και άλλα κυρίως οπτικά ντοκουμέντα» αναγράφεται στην εν λόγω σελίδα. Ο γραφικός του χαρακτήρας μαρτυρά την ήδη ταλαιπωρημένη κατάσταση της υγείας του.



topontiki.gr