MY KTEO

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Συμμετοχή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ σε φεστιβάλ γαστρονομίας και αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων της Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας του ΕΚΠΑ συμμετείχε με περίπτερο σε φεστιβάλ γαστρονομίας και αγροτικών προϊόντων που υποστήριξαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της και έγιναν το καλοκαίρι. Στόχος της συμμετοχής ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας για τις δραστηριότητες του νέου Τμήματος του ΕΚΠΑ αλλά και η επαφή των φοιτητών με επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται σε αντικείμενα σχετικά με το γνωστικό πεδίο των σπουδών τους. Στις εκδηλώσεις παρουσιάσθηκαν οι δραστηριότητες του Τμήματος και η πρακτική άσκηση που ξεκινά από τη φετινή χρονιά κατά την οποία οι φοιτητές του Τμήματος θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα και να αποκτήσουν την πρώτη τους επαγγελματική εμπειρία. Επίσης, παρουσιάσθηκαν προϊόντα που αναλύει το Κέντρο Αριστείας Αγροδιατροφής και Αυθεντικότητας Τροφίμων του ΕΚΠΑ. Την οργάνωση του περιπτέρου υποστήριξαν φοιτητές του Τμήματος και όλα τα μέλη ΔΕΠ. Το περίπτερο του Τμήματος έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους εκπροσώπους όλων των τοπικών επιχειρήσεων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ευβοίας, το Δήμο Χαλκιδέων και από την τοπική κοινωνία, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το Τμήμα και τις δραστηριότητες του. Το Τμήμα προγραμματίζει σε ετήσια σε ετήσια βάση τη συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις καθώς αποτελούν σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα πλαίσια της σύνδεσης του πανεπιστημίου με τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας. Στη συνέχεια γίνεται συνοπτική ενημέρωση για τα φεστιβάλ.


1.         2o Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων, 15-17 Ιουλίου 2022, Λιμάνι Ν. Αρτάκης Ευβοίας (https://agrifoodcentralgreece.gr/2o-festival-mikrasiatikon-geyseon/)

 

Στις 15, 16 & 17 Ιουλίου 2022, 19:00μμ-23:00μμ διοργανώθηκε στο Λιμάνι Ν. Αρτάκης Ευβοίας το 2o Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων από το Σύλλογο Απανταχού Αρτακηνών Κυζικηνών. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών προϊόντων με συμμετοχή παραγωγών-επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Τη λειτουργία του περιπτέρου υποστήριξαν φοιτητές του Τμήματος και οι Επικ. Καθηγητές και Καθηγήτριες του Τμήματος Δρ. Νικόλαος Αφράτης, Δρ. Ολγα Αρβανίτη και Δρ. Μαρία Κ. Κούκου.

2.         1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Χαλκίδα 29-31 Ιουλίου 2022, πλατεία Αγίου Νικολάου, Χαλκίδα Ευβοίας (https://agrifoodcentralgreece.gr/1o-festival-gastronomias-sti-chalkida/

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας διοργανώθηκε μεταξύ 29 και 31 Ιουλίου 2022, στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Χαλκίδας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Εύβοιας με την αρωγή του Δήμου Χαλκιδέων, της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστιμίου Αθηνών-Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 24 παραγωγοί τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής της Στερεοελλαδίτικης Γής ενώ παράλληλα έγιναν και δράσεις γευσιγνωσίας. Το Φεστιβάλ  συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού που ήρθε σε άμεση επαφή με τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Τη λειτουργία του περιπτέρου υποστήριξαν φοιτητές του Τμήματος, οι Επικ. Καθηγητές και Καθηγήτριες του Τμήματος Δρ. Νικόλαος Αφράτης, Δρ. Αννα Βατσανίδου και Δρ. Μαρία Κ. Κούκου καθώς και οι Καθηγητές Δρ. Βασίλειος Σταθόπουλος και Δρ. Θεόδωρος Ζαχαριάδης.