MY KTEO

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τον πρόεδρο του Μίστρου η μη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου


Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τον πρόεδρο του Μίστρου Ηρακλή Τσώκο η μη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου. Το σχολείο είναι διθέσιο και σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου θα γινόταν μονοθέσιο, αλλά ο κ. Τσώκος «μπλόκαρε» τα σχέδια... Να σημειωθεί, ότι όταν το σχολείο έχει 15 παιδιά που φοιτούν σε αυτό γίνεται μονοθέσιο. Ο πρόεδρος έγραψε το παιδί του στο σχολείο, κι έτσι τα παιδιά έγιναν 16 και παραμένει διθέσιο, προς το παρόν... 

Όπως είπε στο Eviatop, θα κάνει τα πάντα ώστε να μην υποβαθμιστεί το δημοτικό σχολείο του Μίστρου: «Για μένα αποτελεί κόκκινη γραμμή. Είναι ανεπίτρεπτο να θέλουν να υποβαθμίσουν το σχολείο ενός χωριού που έχει καταστραφεί από πυρκαγιές, το 2007 με 7 νεκρούς, από πλημμύρες το 2009 και το 2020. Προσπαθούμε ακόμα να κλείσουμε πληγές και κάποιοι αδιαφορούν για έναν τόπο που οι άνθρωποί του συνεχίζουν να αγωνίζονται και να παλεύουν να το κρατήσουν ζωντανό. 

Την επόμενη σχολική χρονιά θα προστεθούν άλλα 7 παιδιά στο Δημοτικό και θα φτάσουν τα 23 στο σύνολο. Με ποιο σκεπτικό λοιπόν θέλουν το σχολείο να γίνει μονοθέσιο; Έχω κάνει επαφές με βουλευτές, με το Υπουργείο και δεν θα σταματήσω να παλεύω για το αυτονόητο…»