MY KTEO

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Τι λένε τα άστρα για σήμερα;


Κριός
Μια ιδιαίτερη προσέγγιση στη σκέψη σήμερα σε ενεργοποιεί, καθώς ο Ερμής αντιτίθεται στον Δία. Θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις κάποια αντίθεση ή να αντιμετωπίσεις κάποιον που βλέπει τα πράγματα διαφορετικά από εσένα, αλλά είναι μια καλή στιγμή να μάθεις μέσα από τις διαφορές σας και να βρεις νέα κίνητρα για να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Η ψυχαγωγία σήμερα ανεβάζει την ψυχολογία σου.

Ταύρος
Προτιμάς να μοιράζεσαι τις ιδέες ή τις δραστηριότητές σου με κάποιον παρά να το κάνεις μόνη σου. Η σημερινή αντίθεση Ερμή – Δία φέρνει ένα μπρος πίσω. Δίνεις έμφαση σε θέματα εργασίας, υγείας ή καθημερινότητας, οι αποφάσεις όμως για αυτά τα πράγματα δεν έρχονται ιδιαίτερα εύκολα. Μπορεί να διαπιστώσεις ότι το να αφήσεις την πίεση ώστε να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα ή μια απόφαση, βελτιώνει τα πάντα, ακόμη και τις πρακτικές υποθέσεις οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν από την πρόσθετη φαντασία και τη διαίσθηση.

Δίδυμοι
Η εστίαση στις καθημερινές ρουτίνες μπορεί να είναι ανακουφιστική καθώς ξεκινά η μέρα και ένα πιο κοινωνικό θέμα αναδύεται, καθώς η μέρα προχωρά. Μπορείς να έχεις ενδιαφέρουσες ιδέες σήμερα, πρέπει όμως πρώτα να καταφέρεις να ξεχωρίσεις το ρεαλιστικό από το φανταστικό. Ίσως είναι καλύτερο να δαμάσεις την παρορμητικότητα. Αυτή μπορεί να είναι μια υπέροχη, δημιουργική και ελπιδοφόρα μέρα. Απόφυγε ωστόσο γρήγορα συμπεράσματα που αφορούν στην ερωτική σου ζωή.

Καρκίνος
Με πολλές επιλογές μπροστά σου σήμερα ίσως είναι καλύτερο να τακτοποιήσεις τις προτεραιότητες, με μια όψη Ερμή – Δία στο παιχνίδι. Αν περιμένεις να συμβεί κάτι, πιθανότατα για σένα να είναι μια πιεσμένη μέρα. Ωστόσο αν έχεις έναν στόχο στο μυαλό σου μπορείς να διαχειριστείς αυτήν την ενέργεια και να είσαι παραγωγική. Ένα αφεντικό, ένα πρόσωπο εξουσίας ή η οικογένεια μπορεί να μην βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο ή οι επαγγελματικοί στόχοι μπορεί να συγκρουστούν με προσωπικούς. Να θυμάσαι πως οι λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο.

Λέων
Το πρωί ευνοεί τις στενές σχέσεις και τις οικιακές δραστηριότητες, αλλά όσο προχωρά η μέρα λαχταράς περισσότερη τόνωση. Με τη διέλευση Ερμή – Δία οι άνθρωποι μπορεί να είναι απασχολημένοι εκφράζοντας τον εαυτό τους και να μην έχουν τη διάθεση να να ακούσουν τους άλλους. Ίσως θελήσεις να καταβάλλεις επιπλέον προσπάθεια για να μελετήσεις περαιτέρω ένα θέμα, να κάνεις κάποια στρατηγική σκέψη και να περάσεις ποιοτικό χρόνο. Στόχευσε στην ποιότητα και όχι την ποσότητα.

Παρθένος
Με τον Ερμή να αντιτίθεται στον Δία μπορεί να υπάρξει ενέργεια ώθησης – έλξης που τελικά σε οδηγεί σε καλύτερη κατανόηση. Μέχρι τότε η τάση να σκέφτεσαι μεγάλα λόγια και να φαντασιώνεσαι σενάρια είναι έντονη, ιδιαίτερα με τα χρήματα και τις σχέσεις. Ίσως χρειαστεί να μειώσεις ταχύτητες και να δώσεις περισσότερη προσοχή σε πρακτικά θέματα, όσο δύσκολο κι αν είναι. Επιδίωξε να κάνεις την έρευνα σου πριν επενδύσεις χρόνο και ενέργεια σε κάτι τώρα, αλλά επίτρεψε στον εαυτό σου να σκεφτεί πιο πλατιά.

Ζυγός
Έχεις την τάση να δίνεις περισσότερη προσοχή σε ένα έργο λαχταρώντας ωστόσο την απλότητα και την εστίαση. Ωστόσο με τον Ερμή απέναντι από τον Δία οι διαφωνίες μπορεί να εμφανιστούν έντονα. Πρόσεξε πως μιλάς για πράγματα που μπορεί να μετανιώσεις αργότερα για τα όσα λες. Ο ενθουσιασμός βρίσκεται στα ύψη κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές. Ο ερωτικός σύντροφος σου μπορεί να σε κατανοήσει αρκεί να είσαι ειλικρινής μαζί του. Εάν είσαι μόνη απόλαυσε το φλερτ αλλά σταμάτα εκεί.

Σκορπιός
Τα συναισθήματα σου βρίσκονται στο επίκεντρο σήμερα. Ενώ αρχίζεις να λαχταράς περισσότερη απλότητα, καθώς η μέρα προχωρά μια αντίθεση Ερμή – Δία μπορεί να προκαλέσει κάποια ανησυχία. Ο ενθουσιασμός είναι καλό πράγμα αλλά μερικές φορές μπορεί να μας οδηγήσει να αναλάβουμε περισσότερα πράγματα από όσα μπορούμε πραγματικά να διαχειριστούμε. Απόλαυσε την αισιοδοξία και άνοιξε το μυαλό σου στις πιθανότητες, αλλά προσπάθησε να αντιμετωπίσεις τα πράγματα ένα ένα αντί να φθείρεσαι.

Τοξότης
Μερικές φορές η καλή διάθεση μπορεί να οδηγήσει σε υπερεκτίμηση ή σε υπερβολικό βάρος και η αντίθεση του Ερμή με τον Δία το κάνει πιο δυνατό σήμερα. Ίσως χρειαστεί να προσέξεις για υπερβολές. Επίσης μπορεί να υπάρξει ένα δράμα στον κοινωνικό κύκλο σου και ίσως κάποιος χρειάζεται την προσοχή σου. Αν και δεν θέλεις να ενθαρρύνεις τους άλλους να καταφύγουν σε υπερβολικές συμπεριφορές, ίσως θελήσεις να εξετάσεις εάν πρέπει να αναζητήσεις προειδοποιητικά σημάδια προτού φτάσεις σε αυτό το σημείο.

Αιγόκερος
Η ανάγκη σου για μη ανταγωνιστικές διεξόδους και για αυτοέκφραση είναι έντονη σήμερα. Ωστόσο μια αντίθεση Ερμή – Δία το καθιστά λιγότερο από ιδανικό για λήψη στέρεων αποφάσεων. Μπορεί να κυκλοφορούν πάρα πολλές ασήμαντες πληροφορίες. Αυτή είναι η στιγμή για να σκεφτείς με μεγάλους όρους. Αυτή η διέλευση θέτει στο παιχνίδι την ισορροπία μεταξύ της προσωπικής ζωής και των ευθυνών του εξωτερικού κόσμου.

Υδροχόος
Επενδύεις συναίσθημα και ενέργεια στις επιδόσεις, τις φιλοδοξίες και τους στόχους σου, αλλά οι λιγότερο πρακτικές σου αναζητήσεις αποκτούν μεγαλύτερη σημασία όσο προχωρά η μέρα. Η σημερινή αντίθεση του Ερμή με τον Δία δημιουργεί την τάση για υπερβολή. Μπορεί να είναι δύσκολο να δεις τη μεγαλύτερη εικόνα χωρίς πρώτα να ασχοληθείς με κάποιους περισπασμούς ή απογοητευτικές λεπτομέρειες αλλά μια επισκόπηση είναι αυτό που αναζητάς τώρα.

Ιχθείς
Η επέκταση του μυαλού σου ή των προσωπικών εμπειριών σου μπορεί να είναι στο επίκεντρο. Μπορεί να καταλήξεις σε μια μακρινή ιδέα πριν ανακαλύψεις μια αλήθεια η οποία θα μπορούσε να έχει να κάνει με ένα οικονομικό ή οικείο θέμα, καθώς ο Ερμής και ο Δίας έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους. Πάρε τον χρόνο σου πριν πάρεις μεγάλες αποφάσεις και μην υπερεκτιμάς την αξία κάποιου τώρα.



tlife.gr της αστρολόγου Λίτσας Πετρίδη