MY KTEO

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Οι άνδρες ή οι γυναίκες έχουν περισσότερο χιούμορ σε μια σχέση;


Ένας παράγοντας που συμβάλει σε μια υγιή σχέση είναι και το χιούμορ που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι για να περνούν και οι δύο όμορφες και ευχάριστες στιγμές μεταξύ τους.

Ποιο όμως από τα δύο φύλα κάνει όμως τα πιο πετυχημένα αστεία;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Silesia της Πολωνίας μελέτησαν 149 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, που διατηρούσαν σχέση για ένα διάστημα 7 ετών κατά μέσο όρο.

Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν ως προς το χιούμορ τους, συμπεριλαμβανομένου του πόσο συχνά αστειεύονταν με το ταίρι τους, πόσο τακτικά έκανε ο σύντροφός τους αστεία, αλλά και κατά πόσο θεωρούσαν όντως αστεία αυτά που έλεγε ο σύντροφός τους.

Οι ψυχολόγοι αξιολόγησαν το χιούμορ των συμμετεχόντων ζητώντας τους, για παράδειγμα, να γράψουν μια διασκεδαστική λεζάντα που να συνοδεύει την εικόνα ενός καρτούν.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άνδρες έκαναν περισσότερα αστεία από τις γυναίκες, ενώ αξιολογούσαν μάλιστα τα δικά τους αστεία ως πιο επιτυχημένα. Δεν παρατηρήθηκε, ωστόσο, διαφορά μεταξύ των δύο φύλων ως προς το πόσο συχνά γελούσαν με τα αστεία των συντρόφων τους.

Ως προς το είδος του χιούμορ που χρησιμοποιούσαν τα δύο φύλα, παρατηρήθηκε ότι οι άνδρες έκαναν πιο επιθετικά και αυτοβελτιωτικά αστεία από τις γυναίκες. «Τα δύο φύλα χρησιμοποιούν παρόμοια αστεία όταν προσπαθούν να χτίσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις. Ωστόσο, στο πλαίσιο του ενδοφυλικού ανταγωνισμού, τα αστεία των ανδρών γίνονταν πιο επιθετικά και αυτοενισχυτικά», επεσήμαναν οι ερευνητές.

Η έρευνα κατέληξε και σε ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα: Οι άνδρες ήταν πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους εάν οι σύντροφοί τους θεωρούσαν τα δικά τους αστεία καλύτερα από αυτά που έκαναν οι ίδιες.



govastileto.gr