MY KTEO

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Αλλάζουν όλα από σήμερα: Πριγκιπόπουλα ο Άρτσι και η Λίλιμπετ, η Κέιτ σε ρόλο Νταϊάνας και ο σπάνιος τίτλος της Σάρλοτ


Σε βαρύ πένθος βρίσκεται από χθες η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών. Η μακροβιότερη βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο αγαπημένο της εξοχικό ανάκτορο στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας.

Ο θάνατος της βασίλισσας σηματοδοτεί μια νέα εποχή για όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο πρίκιπας Κάρολος έκανε την πρώτη του ανακοίνωση ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, και η σύζυγός του Καμίλα είναι η βασιλική σύζυγος.

Tα πριγκιπόπουλα αλλάζουν επίθετο
Αλλαγές και για τα τρία παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις καθώς θα πρέπει να ξεχάσουν το επίθετο που είχαν μέχρι χθες. Αν και οι royals δεν χρειάζονται επίθετα, τα παιδιά χρησιμοποιούσαν το Κέιμπριτζ στο σχολείο τους.

Από σήμερα όμως, ο τίτλος τους αλλάζει και θα ονομάζονται Wales.

Ο τίτλος Prince of Wales ανήκε στον Κάρολο πριν γίνει βασιλιάς. Με την άνοδο του Κάρολου στον θρόνο, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κληρονόμησε τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ουαλίας και ως εκ τούτου το επώνυμο της οικογένειάς του θα αλλάξει σε Wales. Ακόμα θα πάρει τον τίτλο Δούκας της Κορνουάλης.

Ουσιαστικά, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ λαμβάνει και πάλι τον τίτλο που είχε πριν παντρευτεί. Στο σχολείο ο Γουίλιαμ και ο Χάρι ήταν τα αδέρφια Wales, ενώ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας ο Γουίλιαμ ήταν γνωστός ως Υπολοχαγός Wales με τον Χάρι να παίρνει τον βαθμό του Λοχαγού Wales.

Όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αποφάσισε να παντρευτεί την Κέιτ Μίντλετον, η βασίλισσα του έδωσε τον τίτλο του Δούκα του Κέιμπριτζ - ως εκ τούτου, τα τρία παιδιά του υιοθέτησαν το επίθετο Κέιμπριτζ.

Η Κέιτ Mίντλετον θα γίνει πριγκίπισσα;
Όσο για την ιδιαίτερα αγαπητή στους Βρετανούς Κέιτ Μίντλετον, είναι πιθανό να πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, κάτι που αναμφίβολα θα είναι γλυκόπικρο για τον σύζυγό της, δεδομένου ότι τον συγκεκριμένο τίτλο είχε η μητέρα του, η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ως πρώτη σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, η Νταϊάνα πήρε τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Μετά τον τραγικό θάνατό της το 1997, η δεύτερη σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, επέλεξε να μην κληρονομήσει τον τίτλο, από σεβασμό προς την πριγκίπισσα Νταϊάνα, αλλά και επειδή γνώριζε ότι θα δυσαρεστούσε τους Βρετανούς.

Η Κέιτ δεν θα είναι η μόνη που κληρονομήσει έναν σπάνιο τίτλο, αφού και η πριγκίπισσα Σάρλοτ είναι πιθανό να ονομαστεί Princess Royal – τίτλος που κατείχαν μόνο επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας σε όλη την ιστορία.

Ο Άρτσι και η Λίλιμπετ λαμβάνουν πριγκιπικούς τίτλους
Αν και στην συνέντευξή της στην Όπρα η Μέγκαν Μαρκλ είχε κατηγορήσει το παλάτι ότι δεν ήθελε να δώσει στον Άρτσι τον τίτλο του πρίγκιπα λόγω ρατσισμού, αυτό δεν ισχύει. Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, δεδομένου ότι ο Κάρολος είναι ο βασιλιάς, τα εγγόνια του λαμβάνουν αυτόματα πριγκιπικούς τίτλους.

Αυτό σημαίνει ότι από χθες ο Άρτσι έχει τον τίτλο του πρίγκιπα και η Λίλιμπετ τον τίτλο της πριγκίπισσας.

Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι αν οι γονείς τους θα θελήσουν να δώσουν στα παιδιά τους τίτλους που δικαιούνται, δεδομένου ότι έχουν αποκυρήξει τη βασιλική ζωή.

Το σίγουρο είναι ότι κανόνες που θέσπισε ο Βασιλιάς Γεώργιος Ε' το 1917 προβλέπουν ότι ο Άρτσι και η Λίλη - ως παιδιά του γιου του μονάρχη - έχουν επίσης ένα τίτλο HRH εφόσον επιλέξουν να τον χρησιμοποιήσουν.


thetoc.gr