MY KTEO

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Χαλκίδα: Σύσκεψη αύριο Δευτέρα Σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.


 Σε πρόγραμμα δράσης και οργάνωση της αλληλεγγύης ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας προχωρά το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

 

Σε συνεδρίασή του το ΔΣ αποφάσισε την προετοιμασία μεγάλης πανεργατικής απεργίας το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη Σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

 

Παράλληλα αποφασίστηκε να στηριχθούν οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, στον αγώνα που δίνει το καθένα στο χώρο ευθύνης του. Να οργανωθούν από το Εργατικό Κέντρο επισκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς. Να λειτουργήσει «Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης» ώστε να στηριχθούν οικογένειες εργαζομένων που δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο. Να συγκροτηθεί «Επιτροπή Αλληλεγγύης» για την αντιμετώπιση έκτακτων ζητημάτων εργαζομένων (λογαριασμοί ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, πλειστηριασμοί κλπ.). Να διοργανωθεί το επόμενο διάστημα εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας.

 

«Στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται για όλη την εργατική τάξη η απάντησή μας πρέπει να είναι: Καμία αναμονή - κανένας εφησυχασμός! Η ζωή μας δεν χωράει σε "voucher" και "pass", δεν χωράει σε ψίχουλα σαν αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός με βάση τις "αντοχές της οικονομίας"! Η ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα ενάντια σε όσους θέλουν να μας καταδικάσουν σε αυτήν τη ζωή», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.