MY KTEO

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και των υπόλοιπων δυνάμεων καταστολής στο εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»


Καταδικάζουμε το όργιο καταστολής στην επιχείρηση «μαλαματινα» και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων

Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τις δυνάμεις καταστολής από το εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Να ανακληθούν οι απολύσεις

Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και των υπόλοιπων δυνάμεων καταστολής στο εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη απέναντι στους απεργούς - εργαζόμενους του εργοστασίου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε εργαζομένων.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη λειτουργώντας ως «πορτιέρης» για την εργοδοσία, εφαρμόζοντας τον νόμο Χατζηδάκη, αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, να τους επιτίθεται και να τους τραυματίζει θέλοντας να μπάσει μέσα τους απεργοσπάστες.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ δίνουν το τελευταίο διάστημα ένα μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, τα οποία επιχειρεί να χτυπήσει η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η επιχείρηση πρόσφατα άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς μέσω δικαστικής απόφασης που έδωσε το πράσινο φως στο «σχέδιο εξυγίανσης» που κατέθεσε η νέα εργοδοσία (όμιλος MANTIS). Η νέα εργοδοσία, αφού της χαρίστηκαν πολλά εκατομμύρια μέσω περικοπών χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, προχώρησε σε απολύσεις με σκοπό να χτυπήσει συνολικά τα εργασιακά δικαιώματα.

Το «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» από την πρώτη στιγμή δίνει τη μάχη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με πολυήμερες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις στέκεται παλικαρίσια απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο της εργοδοσίας, που μαζί με την κυβέρνηση έχουν σκοπό να χτυπήσουν τη συλλογική δράση των εργαζομένων και να στείλουν μήνυμα σε όλη την εργατική τάξη ότι πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί κάθε θυσία, για να βγάλουν τα τεράστια κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δεκάδων Σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνει δύναμη στον αγώνα των συναδέλφων μας! Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ συνεχίζουν τον αγώνα τους συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Το παράδειγμα των εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ δείχνει ότι:

           απέναντι στο κράτος που έχει συνέχεια και συνέπεια στην ταξική του πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, που η μια κυβέρνηση «κόβει» και η άλλη «ράβει» το νομοθετικό οπλοστάσιο που αξιοποιεί η μεγαλοεργοδοσία,

           απέναντι στην πολιτική που χαρίζει διαχρονικά εκατομμύρια στους βιομήχανους ενώ οι εργαζόμενοι δε μπορούμε να βγάλουμε το μήνα και οι ανάγκες μας θεωρούνται «κόστος»,

εμείς, έχουμε να αντιτάξουμε την ΟΡΓΑΝΩΣΗ στα Συνδικάτα μας, τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των σύγχρονων αναγκών μας, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ του ενός χώρου στον άλλον!

Μόνο έτσι, έχοντας ο ένας τον άλλον, θα ανταποκριθούμε μαχητικά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται και θα θέσουμε τις βάσεις για να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα Σωματεία της δύναμής μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ - ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ