MY KTEO

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Χαλκίδα: Αρχίζει η έκθεση του Τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας


Τη Δευτέρα  12 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 το βράδυ, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χαλκίδας «Κότσικα», Αίθουσα «Αριστοτέλης» αρχίζει η έκθεση του Τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας με θέμα Κύζικος - Εύβοια: το ταξίδι της Αρτάκης, για την επέτειο των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Στην έκθεση παρουσιάζονται πίνακες μεγάλων διαστάσεων από συμμετέχουσες στο Τμήμα Ζωγραφικής Ενηλίκων που απεικονίζουν τη μετάβαση από την Κυζικηνή Αρτάκη στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας. Μετά από έρευνα αρχειακού υλικού, επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Αρτάκης αλλά και στην πόλη δημιουργήθηκαν δίπτυχοι ζωγραφικοί πίνακες. Στο δεξί μέρος των έργων απεικονίζεται η αφετηρία: η ζωγραφική ερμηνεία της Αρτάκης της Κυζίκου· η Αρτάκη (ο τόπος και οι άνθρωποί της) μεταφέρονται μνημονικά στην προσέγγιση των έργων. Στο αριστερό μέρος απεικονίζεται αυτό που έχει καταστεί ο προορισμός: η Νέα Αρτάκη της Εύβοιας αλλά και ευρύτερες έννοιες που αναφέρονται στην προσφυγιά, την καταστροφή, τον ανθρώπινο πόνο, τη διαχείριση του τραύματος.

Οι δράσεις του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας για τα 100 Χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής γίνονται με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Χαλκίδας και του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Συντονιστής: Γιάννης Ζιώγας

Συμμετέχουν: Χρύσα Αυλωνίτου, Ελένη Καρλατήρα, Μαρία Λάμπρου, Παναγιώτα Μπαρσάκη, Μαρία Ντάρλα, Ελένη Ρακαντά, Βιβή Σκλιά, Κατερίνα Σταμπολιάδη, Μαρία Σφηνιαδάκη, Χαρά Τσίμπου, Καλλιόπη Χιώτη.

Δημαρχιακό Μέγαρο Χαλκίδας «Κότσικα», Αίθουσα «Αριστοτέλης», Παραλία Χαλκίδας

Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 12 έως Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά και το Σαββατοκύριακο, 19:30 έως 22:00

Εγκαίνια: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου στις 20:30