MY KTEO

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΟΑΠΠΕΧ: Τα φέσια ιδιώτη στον Οργανισμό και ο διαγωνισμός για την εκ νέου μίσθωση του ακινήτου...


Σταυρόλεξο για γερούς λύτες εξελίσσεται για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΑΠΠΕΧ η μίσθωση ακινήτου του Οργανισμού στη Χαλκίδα. 

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και πολλά χρόνια ο ΔΟΑΠΠΕΧ νοικιάζει ακίνητό του σε ιδιώτη για επαγγελματική στέγη. Όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα ο ιδιώτης δεν πλήρωνε το μίσθωμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο χρέος απέναντι στον ΔΟΑΠΠΕΧ και η διοίκηση του Οργανισμού να σκέφτεται σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο να του κάνει έξωση. Κάτι βέβαια που μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. την περασμένη Δευτέρα, απορρίφθηκε ως επιλογή.

Ο ιδιώτης επαγγελματίας φοβούμενος πάντως  την εξέλιξη αυτή προχώρησε σε αποπληρωμή ενός μέρους των οφειλών και με αίτημα του ζητά τη ρύθμιση των υπολειπόμενων οφειλών του και παράλληλα την αναπροσαρμογή του μισθώματος προς τα κάτω από εκείνο που ζητά ο Οργανισμός. Σύμφωνα με το αίτημα του ζητά να πληρώνει την οφειλή του με δύο ισόποσες δόσεις το χρόνο, αποπληρώνοντάς το σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οργανισμού το 2026.

Το θέμα, που έχει απασχολήσει πολλάκις το Δ.Σ. συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίασή του με την πρόεδρο Ελένη Αϊδίνη να τονίζει ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, που σημαίνει ότι οι οφειλές πρέπει να ρυθμιστούν σύμφωνα με το νόμο μέχρι και σε 24 δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις. Ενώ η μίσθωση του ακινήτου θα βγει σε διαγωνισμό, μιας και το μισθωτήριο έχει λήξει, και θα δοθεί σε εκείνον που θα δώσει τα περισσότερα, χωρίς να αποκλείεται από την διαδικασία ο προηγούμενος μισθωτής. Σε κάθε περίπτωση όμως η πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει έξωση, απαντώντας σε σχετικό αίτημα του δημοτικού συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. Μιχάλη Κεράτσα.