1 κιλό γίγαντες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρά καρέ
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. άνηθο
400 γρ. χυμό ντομάτας ή 5 ντομάτες τριμμένες
1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζεις τους γίγαντες σε ένα μπολ με νερό για 12 περίπου ώρες
- Τους στραγγίζεις καλά και τους βάζεις να βράσουν σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό
- Τα ξαφρίζεις, αδειάζεις την κατσαρόλα, ρίχνεις καθαρό νερό και βάζεις τους γίγαντες να βράσουν για 1 τουλάχιστον ώρα μέχρι να μαλακώσουν
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βάζεις τους γίγαντες σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και προσθέτεις το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά
- Προσθέτεις 5 ποτήρια νερό
- Τους σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και τους αφήνεις να ψηθούν για μισή περίπου ώρα
- Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και ελέγχεις αν έχουν πιει το νερό
- Σερβίρεις με φέτα και φρέσκο ψωμί
tlife.gr