MY KTEO

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Πληρώνεται το επίδομα παιδιού - Η ημερομηνία του Σεπτεμβρίου


Ανάσα θέλουν να πάρουν χιλιάδες νοικοκυριά με παιδιά, τα οποία περιμένουν την πληρωμή για το επίδομα παιδιού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από το ΟΠΕΚΑ το επίδομα παιδιού Α21 θα πληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβρη και ειδικότερα την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου.

Οι επόμενες πληρωμές του επιδόματος παιδιού
Οι επόμενες πληρωμές που θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΑ είναι οι εξής:
  • την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022
  • την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022
  • τη Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Για την πληρωμή του Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού έκλεισε στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της πληρωμής της 4ης δόσης.

Η αίτηση για επίδομα παιδιού
Στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ μπορείτε να ενημερωθείτε αν είστε δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, πατώντας ΕΔΩ, βάζοντας τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.

Επιπλέον επίδομα παιδιού τα Χριστούγεννα
Υπενθυμίζεται πως με βάση τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού πριν τα Χριστούγεννα, μέσα στον Δεκέμβριο, θα χορηγηθεί μιάμιση επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους Νοεμβρίου (δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα).

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 700.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά.


iEidiseis.gr