MY KTEO

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Κώστας Μαρκόπουλος: «Για όλα αυτά πήγα στα Ανώγεια...»


Η παρουσία του πρώην υπουργού Κώστα Μαρκόπουλου στην εκδήλωση μνήμης για τον  Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Ανώγεια της Κρήτης, που οργάνωσε η οικογένεια του με πρωτοβουλία της βουλευτή Όλγας Κεφαλογιάννη, δεν πέρασε απαρατήρητη και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Με ανάρτησή του στα social media ο Κώστας Μαρκόπουλος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και ξεδιάλυνε όποιες απορίες μπορεί να είχαν δημιουργηθεί. Ο πρώην υπουργός αφού μεταξύ άλλων επεσήμανε τις άριστες σχέσεις με την οικογένεια Κεφαλογιάννη, ξεκαθάρισε ότι η παρουσία του Κώστα Καραμανλή «είναι από μόνη της προσκλητήριο χρέους».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Μαρκόπουλου:

«Αναρωτιόνται γιατί πήγα Ανώγεια;
Πρώτον  ο Γιάννης Κεφαλογιάννης μου είχε κάνει την τιμή να είμαι έμπιστος συνομιλητής του από τα φοιτητικά μου χρόνια.

Δεύτερον η Όλγα είναι ο πολιτικός συνεχιστής του έργου του και την τιμώ.

Τρίτον η παρουσία του  Κ. Καραμανλή είναι από μόνη της προσκλητήριο χρέους. Είναι ο εκφραστής της εθνικής συνεννόησης και ο εκφραστής των αξιών και του ήθους μιας παράταξης που έχει αλλοιωθεί στην νέα διακυβέρνηση.

Τέταρτον έχω καταθέσει την κομματική μου ταυτότητα ώστε να συνθέσω ανεξάρτητο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο αλλά δεν έχω αφαιρέσει από τον εαυτό μου την ψυχή μου ούτε το συναίσθημα μου

Πέμπτον όλα τα παραπάνω είναι αυτά που με κάνουν να διαφέρω από αυτούς που ηγούνται στην στερεά, δηλαδή το αξιακό σύστημα έναντι του ψεύδους και της αλαζονείας,  η πολιτική συνεννόηση έναντι του διχασμού  και της κλίκας , και ο σεβασμός στις αγωνίες και τις προσδοκίες των πολιτών της Στερεάς έναντι του "πολιτικού προστάτη" και οικογενειακής καμαριλας.

Για όλα αυτά πήγα στα Ανώγεια.
Και ομολογώ το ευχαριστήθηκα…»