MY KTEO

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση ΥφΑΑΤ Σ. Κεδίκογλου με Αλιευτικό Σύλλογο μεγάλων πελαγικών ψαριών


Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου στα κύρια αιτήματα που έθεσαν σε σημερινή συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Αλιευτικού Συλλόγου μεγάλων πελαγικών ψαριών, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του κ. Γιώργο Κατσοτούρχη, ο οποίος έθεσε υπόψη του Υφυπουργού τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγική τους δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, στην ατζέντα των θεμάτων που κυριάρχησαν ήταν οι διαδικασίες αδειοδότησης αλιέων για αλιευτική δραστηριότητα σε ΑΟΖ τρίτων όμορων χωρών και τα μέτρα στήριξης από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Επιπλέον, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην διαχείριση πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας σχετικά με την απόδοση σε χωρητικότητα μετρούμενη σε GT και σε ισχύ κινητήρων μετρούμενων σε KW και στην προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων εν όψει του νέου Προγράμματος ΠΑΛΥΘ 2021-20027.

Ο κ. Κεδίκογλου δεσμεύτηκε ως προς τον κατά το δυνατό καλύτερο χειρισμό των ζητημάτων που προέκυψαν από την συζήτηση.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αλιείας και Διαχείρισης Αλιευτικών Πόρων κ. Τριαντάφυλλος Κουντούρης, ο Τεχνικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Ζερβός και ο Διευθυντής του ΥφΑΑΤ κ. Ανδρέας Θεοφίλου.