MY KTEO

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα τάση: Απιστία μέσα από dating apps

 


Η νέα «τάση» στην απιστία ξεφεύγει πια από το Facebook και τα άλλα social media και συμβαίνει μέσα από τις εφαρμογές ραντεβού, τα γνωστά dating apps. Οι παντρεμένοι της νέας εποχής μπαινοβγαίνουν στις σχετικές ιστοσελίδες, αλλάζουν ονόματα και προφίλ κατά το δοκούν και ευελπιστούν να σταθούν «τυχεροί» με τις επιλογές τους, υπό απόλυτη εχεμύθεια…

 

Η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, με θέμα την εύρεση συντρόφου στην εποχή των dating apps, τα λέει όλα. Έγινε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «Pollfish» και συμμετείχαν 600 άτομα από όλη την Ελλάδα, άνδρες και γυναίκες, που οι επιστήμονες τους χώρισαν σε ηλικιακές ομάδες (18-24 ετών, 25-34 ετών, 35-44 ετών, 45-54 ετών, 54 ετών και άνω).

 

Όπως διαπιστώθηκε, το 55% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι έχει χρησιμοποιήσει κάποια εφαρμογή γνωριμιών έστω και από περιέργεια και ένα καθ’όλα αξιοσέβαστο ποσοστό (42%) εξ’ αυτών έχει βγει με άτομο, που συνάντησε μέσω κάποιας πλατφόρμας γνωριμιών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες έχει προχωρήσει και σε σεξουαλική επαφή με κάποιο «ραντεβού στα τυφλά» και τα ποσοστά δείχνουν ανοδική τάση. Όπως επισημαίνει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών: «Ους ο Θεός συνέζευξε, το Διαδίκτυο χωριζέτω. Έξι στους δέκα έγγαμους άνδρες και τέσσερις στις δέκα έγγαμες γυναίκες έχουν επισκεφτεί τις σελίδες γνωριμιών του διαδικτύου για να ξεφύγουν από την κανονικότητα και την ασφάλεια του ασφαλιστικού συμβολαίου και από την άνεση των οριοθετημένων απολαύσεων, που επιβάλλει ο γάμος και η μακροχρόνια συμβίωση.