MY KTEO

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Eνδείξεις που μαρτυρούν πως το έφηβο παιδί σου παραμένει συνδεδεμένο με σένα


Η εφηβεία εισήλθε απότομα στις ζωές σας και εσύ ακόμα δυσκολεύεσαι να συνηθίσεις τη νέα τάξη πραγμάτων. Η κακή διάθεση, τα νεύρα και η ασυνεννοησία μπαίνουν στο πρόγραμμα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το παιδί σου έχει σταματήσει να σε αγαπάει. Άλλωστε, οι παρακάτω ενδείξεις θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν το παιδί σου παραμένει συνδεδεμένο μαζί σου.

Εκμυστηρεύεται το πρόβλημά του
Δεν είναι αρκετά σύνηθες η επικοινωνία που είχες με το παιδί σου στην παιδική του ηλικία να εξακολουθεί να ισχύει και στην εφηβεία. Παρόλα αυτά, όσο κι αν οι συνήθειες αλλάζουν, όπως και οι παρέες του, το ότι όταν θα εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα ή δυσκολία, πάντα θα επιστρέφει σε σένα.

Δείχνει τα πραγματικά του συναισθήματα
Η δασκάλα στο σχολείο επαινεί το παιδί σου για το πόσο καλά φέρεται και το πόσο τρυφερό είναι, ενώ την ίδια στιγμή εσύ αναρωτιέσαι: «Μιλάμε για το ίδιο παιδί;» Ναι, μπορεί στο σπίτι να μην μπορεί να συγκρατήσει τον θυμό του ή τη στεναχώρια του, ωστόσο αυτό δείχνει πως νιώθει πως βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον και μπορεί να δείξει την ευάλωτη πλευρά του.

Θέλει να σου δείξει πράγματα
Ακόμα κι αν οι τσακωμοί δίνουν και παίρνουν στο σπίτι τον τελευταίο καιρό, το γεγονός πως θέλει να μοιράζεται μαζί σου πράγματα που έχει καταφέρει, είτε έχει δημιουργήσει, ή επιθυμεί να είσαι παρούσα σε σημαντικές περιστάσεις για εκείνο, σημαίνει πως λαμβάνει υπόψη του την άποψή σου, ενώ μην ξεχνάς πως συμμετέχετε μαζί στο ίδιο συναίσθημα περηφάνιας. 

Ζητά τη βοήθειά σου
Συνήθως κατά την περίοδο της εφηβείας, έχει ξεκινήσει ήδη να αιωρείται το αίσθημα της ανεξαρτησίας που τα παιδιά θέλουν να εδραιώσουν, επομένως ενδέχεται να μην θέλουν να περνούν πολύ χρόνο με τους γονείς τους. Παρόλα αυτά, αν τύχει και το παιδί σου σου ζητήσει τη βοήθειά σου, είτε πρόκειται για ένα μαθηματικό πρόβλημα ή για μία συμβουλή, μην διστάσεις να δείξεις τη διάθεση να το κάνεις, ακόμα κι αν πνίγεσαι από δουλειές, δεδομένου ότι δεν συμβαίνει συχνά. Αυτό δείχνει πως το παιδί σου εκτιμά τη διαίσθησή σου και έχει εμπιστοσύνη στη βοήθεια που θα του παρέχεις. 



govastileto.gr