MY KTEO

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Αποκλειστικό: Αντιπεριφερειάρχης έκανε καταγγελία στην Αστυνομία για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού! Τι απαντούν πηγές της Περιφέρειας στο Eviatop


Σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας προχώρησε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαρία Αναγνώστου, κατά του εργολάβου του έργου «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ, ΑΡΣΗ ΠΡΟΣΧΩΣΕΩΝ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ»,  για να ελεγχθεί η νομιμότητα του έργου. Να σημειωθεί ότι το έργο ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου και είναι προϋπολογισμού 9.300.000 ευρώ.

Το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου, αστυνομικοί του Α.Τ. Ιστιαίας μετέβησαν στο σημείο όπου έχει στηθεί το εργοτάξιο, στο γήπεδο Καμαρίων, και αφού έλεγξαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που προσκομίστηκαν από την ανάδοχο εταιρεία επέτρεψαν να συνεχιστούν οι εργασίες.

Πηγές από την Περιφέρεια αναφέρουν κατηγορηματικά στο Eviatop πως οι ενέργειες του εργολάβου είναι απόλυτα σύννομες και έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες εκγρίσεις τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από το Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού.

Κύριος του έργου είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και φυσικό αντικείμενο είναι η απομάκρυνση κομμένων δέντρων και κλαδιών, όπως και φερτών υλικών από τα ρέματα της περιοχής, ο καθαρισμός τεχνικών έργων, αλλά και η κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων, με συρματοκιβώτια (ζαρζανέτ), λιθορριπές, τοιχία προστασίας ή και πτερυγότοιχους.

Οι επεμβάσεις θα γίνουν πρωτίστως στα πιο ευαίσθητα τμήματα ρεμάτων, όπου εκδηλώνονται κατά διαστήματα πλημμυρικά φαινόμενα και ιδιαίτερα εκεί όπου διέρχονται κοντά από οικισμούς και καλλιεργημένες περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές.