MY KTEO

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Freedom Pass: Κληρώνει για 200.000 δικαιούχους φθηνές χειμερινές διακοπές


Η κλήρωση σε λίγες μέρες για freedom pass 150 και 200 ευρώ για διακοπές από τέλη Σεπτεμβρίου και μετά. Οι δικαιούχοι.

Για διακοπές το Φθινόπωρο ή τον Χειμώνα ετοιμάζονται 200.000 δικαιούχοι προκειμένου να τονωθεί η τουριστική περίοδος και κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Η κλήρωση του freedom pass θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες αύριο, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Μετά την κλήρωση, οι νέοι δικαιούχοι, σχεδόν άμεσα, περίπου 3 με 4 ημέρες μετά θα λάβουν μήνυμα, είτε με sms είτε με mail, και αφού πιστωθούν τα χρήματα, ύψους 150 ευρώ και θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Η χορήγηση των χρημάτων γίνεται άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Δεν ισχύει για εισιτήρια και εστίαση.

Όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 86ης ΔΕΘ, «μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική σεζόν του καλοκαιριού, θέλουμε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μέσα από τη διεύρυνση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», ώστε να καλύψει ακόμη 200.000 νέους δικαιούχους. Να μην αισθάνονται συμπολίτες μας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπόρεσαν να πάνε φέτος διακοπές.

Προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και τον χειμώνα, θα εγκρίνουμε πρόσθετα κονδύλια. Θα διατεθούν ώστε η Ελλάδα να διαφημιστεί από κοινού με τον ΕΟΤ, με αεροπορικές εταιρείες, με tour operators, για το διάστημα έως τον Μάρτιο του 2023».

Οι δικαιούχοι του νέου Freedom Pass διακοπών
Η κλήρωση αφορά όσους υπέβαλαν το καλοκαίρι αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr και δεν έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην πρώτη ηλεκτρονική κλήρωση. Επομένως, όσοι δεν είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία, δεν μπορούν να κάνουν αίτηση τώρα, ενώ όσοι είχαν κάνει αλλά δεν κληρώθηκαν θα πρέπει να περιμένουν τα νέα αποτελέσματα.

Από τη νέα κλήρωση φυσικά θα εξαιρεθούν οι 200.000 που πήραν το voucher το καλοκαίρι.

Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher 150 ευρώ
Οι επιταγές μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Επομένως, αν η κλήρωση γίνει αύριο, τότε από τη νέα εβδομάδα θα λάβετε το sms με την επιταγή και μπορείτε να πάτε είτε φθινοπωρινές είτε χειμερινές διακοπές.

Ποιοι δικαιούνται επιταγή 200 ευρώ
Μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, κατά την περιγραφόμενη στο άρθρο 5 διαδικασία, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε διακόσια (200) ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Πώς κατεβάσετε το freedom pass στο κινητό
Μετά την κλήρωση, θα λάβετε την ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη. Θα πρέπει τότε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:
  • Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου»
  • Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα.
  • Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση
  • Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση
Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:
  • Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου»
  • Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας
  • Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos For All Pass

iEidiseis.gr