MY KTEO

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Τελευταία ευκαιρία για Fuel Pass 2 - Πληρωμή σε λίγες μέρες


Το βράδυ της Πέμπτης 1ης Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται ο δεύτερος γύρος του Fuel Pass και όσοι δεν έχουν προλάβει έχουν ακόμα τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση. Έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 2,5 εκατ. αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μπορούν να το λάβουν όσοι έχουν δηλωθέν εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος και συνολικά έως 45.000 ευρώ.

Πώς κάνετε αίτηση για βενζίνη στο gov.gr
Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και επιλέγετε το Fuel Pass.
Εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.
Η πλατφόρμα στη συνέχεια θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:
  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού
Για να πάρετε επίδομα βενζίνης θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
  • Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας - μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).
  • Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας.
Το λάθος στην αίτηση που «μπλοκάρει» την πληρωμή
Μία από τις αιτίες που αναβάλει την πληρωμή του Fuel Pass 2 στην τράπεζα, είναι η λάθος συμπλήρωση του IBAN στην πλατφόρμα.

Πότε πληρώνεται το Fuel Pass
H καταβολή του ποσού γίνεται με δύο μεθόδους:
  • Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών NFC.
  • Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό στον οποίο ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.
Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών).

Η πληρωμή γίνεται εντός 2-3 εργάσιμων ημερών.



iEidiseis.gr