MY KTEO

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Νέα αίτηση με κωδικούς Taxisnet - Οδηγίες


Σε εξέλιξη οι αιτήσεις με κωδικούς Taxisnet για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για φθηνότερο ρεύμα.

Υπό το βάρος της ακρίβειας και των ανατιμήσεων τα νοικοκυριά προσπαθούν να βρουν τρόπους να ελαφρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Με τις τιμές του ρεύματος να χτυπούν «κόκκινο», οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ σπεύδουν να κάνουν την αίτησή τους για να μην χάσουν το δικαίωμα τους στο φθηνότερο ρεύμα,

Πώς η αίτηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ
Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίο ΚΟΤ της ΔΕΗ θα πρέπει να μπουν στη σελίδα της ΗΔΙΚA (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) και να καταθέσουν αίτηση με τους κωδικούς TAXISnet

Ποιοι πρέπει να την κάνουν κάθε χρόνο
Για να επωφεληθούν του φθηνού ρεύματος οι δικαιούχοι του ΚΟΤ πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ κάθε χρόνο και κάθε φορά εντός δύο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (καθώς και της ενδεχόμενης παράτασής της).

Η αίτηση περνά από επανέλεγχο των προϋποθέσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Ημερομηνία λήξης αίτησης για ΚΟΤ
Η καταλητική προθεσμία για την υποβολή νέας αίτησης για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) έτους 2022 είναι η 31η Οκτωβρίου 2022.

Τα στοιχεία που πρέπει να έχετε για την αίτηση στο ΗΔΙΚΑ
Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα θα πρέπει να έχετε τους κωδικούς TaxisNET. Αν τους έχετε συνδεδεμένους με το email σας, θα μπουν αυτόματα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να γράψετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε για την επεξεργασία των στοιχείων σας.

Επιλέγετε το ΚΟΤ που θέλετε να κάνετε αίτηση.

Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

  • Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.
  • Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.
Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Για να ολοκληρώσετε την αίτηση πατήστε το κουμπί ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ. Στη συνέχεια θα πληροφορηθείτε αν είστε δικαιούχους ή όχι.


iEidiseis.gr