MY KTEO

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Χαλκίδα - 1η Γιορτή Σαρδέλας: Η γαστρονομική και πολιτιστική εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία (Βίντεο)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Σαρδέλας στη Χαλκίδα σήμερα το μεσημέρι. Μια γιορτή που η επιτυχία της αποδεικνύει ότι θα γίνει ένας πολιτιστικός θεσμός και σημείο αναφοράς για την πόλη της Χαλκίδας και όχι μόνο. Πρόκειται για την «1η Γιορτή Σαρδέλας» που στόχο είχε την ανάδειξη του συγκεκριμένου θαλασσινού προϊόντος αλλά και του ρόλου της Εύβοιας ως μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής και εξαγωγής του.

Η συμμετοχή του κόσμου, ντόπιου και επισκεπτών, που έσπευσε να γευτεί δωρεάν την ξακουστή σαρδέλα ευβοϊκού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Προσφέρθηκε ψητή σαρδέλα, ενώ το κρασί από παραγωγούς της Εύβοιας έρεε άφθονο. Το γλέντι, με κέφι και χορό στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου κράτησε μέχρι πρώτες απογευματινές ώρες. Την αρχή έκανε ο Σύλλογος «Τ’ Αλωνάκι» και ακολούθησαν οι επισκέπτες της γιορτής, που επιδόθηκαν σε κυκλωτικούς χορούς.

Η Γιορτή τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) και το Σωματείο Ιχθυέμπορων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός», με υποστηρικτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας, τον Δήμο Χαλκιδέων, τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας (ΟΛΝΕ), το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΟΠΑΣΤΕ), την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας , το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης –αναψυχής –ψυχαγωγίας Ν. Εύβοιας «Ξένιος Ζευς», το IEK PRAXIS, την Alia Sea Food Company και το Σωματείο Αρτοποιών Εύβοιας.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Βαγγέλης Κούκουζας, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Στερεάς Ελλάδας Τάσος Βελισσαρίου, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Πάνος, Κώστας Καρβούνης και Νίκος Παπαγεωργόπουλος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ Κάτια Μεγάλου, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βασίλης Βαρελάς, ο επιμελητηριακός σύμβουλος και πρόεδρος του ΣΑΜΕΕ του Επιμελητηρίου Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος, ο επιμελητηριακός σύμβουλος Σταμάτης Γκάβαλης, οι δημοτικού σύμβουλοι Χαλκιδέων Γιώργος Μπουραντάς και Ερέτριας Δημήτρης Μίγγος, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΧ Μπάμπης Μανιάτης κ.α.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβαν χώρα η απονομή τιμητικών πλακετών στους φορείς που υπήρξαν αρωγοί της διοργάνωσης και οι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους τους. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ανοιχτά εργαστήρια με διαγωνισμούς μαγειρικής, παρουσία του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Διεξήχθη και λαχειοφόρος αγορά τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Εύβοιας: Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ι.Μ. Χαλκίδας «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος».