MY KTEO

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

28η Οκτωβρίου – Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου F-16: «Τιμή σε εκείνους που φυλάσσουν Θερμοπύλες»


H στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ολοκληρώθηκε με το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του F-16, επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή.

Χαρακτηριστικά, ενώ ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής έκανε επίδειξη με το F-16 στο οποίο επέβαινε, έστειλε το μήνυμά του για τον εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ», λέγοντας από τους αιθέρες της Θεσσαλονίκης: «Είμαστε και θα παραμένουμε έτοιμοι. Τιμή σε εκείνους που φυλάττουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά!».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέφερε: «Κύριε επισμηναγέ, γιορτάζουμε σήμερα τους ήρωες που πολέμησαν στο αλβανικό έπος και θυσίασαν και τη ζωή τους για την ελευθερία μας. Και μαζί, όλους εσάς στις Ένοπλες Δυνάμεις, άοκνους φρουρούς που διασφαλίζετε την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία μας. Η πατρίδα σάς ευγνωμονεί! Χρόνια πολλά…».

Μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδείξεων, με τον επισμηναγό Χριστόδουλο Γιακουμή, ο οποίος έχει περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης.

Επισημαίνεται ότι η ομάδα «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, χρησιμοποίησε στη σημερινή (28/10) στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ένα αεροσκάφος F-16 Fighting Falcon της 340ης Μοίρας που ανήκει στην 115 Πτέρυγα Μάχης και πιλότο τον ιπτάμενο επισμηναγό Χριστόδουλο Γιακουμή.





iEidiseis.gr